Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

O životě či smrti záchranářské fenky Ahmanet rozhodovaly minuty

Psovodka Červeného kříže moc děkuje veterinářům i policistům za pomoc při záchraně své psí parťačky

13. září 2022 15:27 , aktualizace 15:36

Záchrana života Zvířata

     S velice hezkým poděkováním se na nás obrátila čtenářka z Plzně:

Dobrý den,
     chtěla bych Vás moc požádat o zveřejnění poděkováni.
     V pátek 9. září přibližně v devět hodin ráno se mi stalo to nejhorší, co se pejskaři může stát. Moje pracovní fenka Ahmanet, cvičená pro vyhledávání lidí v nouzi, šlápla na střep a pořezala si nohu takovým způsobem, že si přerušila žíly i tepny.

     Poskytla jsem jí první pomoc, protože jsem zaměstnancem Červeného kříže a věděla jsem díky našim kurzům první pomoci pro psy i pro lidi, jak to udělat, volala jsem manželovi, který byl v práci aby rychle přijel s autem a další volání směřovalo na veterinu, kde jsem zajistila aby o nás věděli, že jedeme s tepenným krvácením.
     Poslední prosba o pomoc směřovala na policisty z obvodního oddělení Vinice, které bylo hned přes ulici, zda by byli tak ochotní a udělali nám doprovod na veterinu, protože v tuto dobu je Plzeň často hodně ucpaná a pejskovi hrozilo vykrvácení. 

     Nikomu bych nepřála tohle zažít, protože každá minuta i každá vteřina se neuvěřitelně vleče, když čekáte až vám někdo pomůže zachránit vašeho milovaného kamaráda a parťáka. Policisté nás naštěstí přes město protáhli a operace se zdařila, i když byla velice náročná.

     Proto bych tímto chtěla poděkovat všem, kteří mé fence pomohli zachránit život. Zaměstnancům Veterinární kliniky Plzeň Kleisslova. Dvěma policistům z obvodního oddělení policie Plzeň-Vinice, kteří neváhali, okamžitě nám šli pomoc a dělali doprovod až k veterině, díky čemuž jsme přijeli včas.

     Moje psí kamarádka teď už odpočívá a nabírá síly a její léčba doufám už bude jenom úspěšná. Mám ale ještě jeden důvod, proč jsem se rozhodla Vám napsat.
     Díky tomu, že se mi tohle stalo, jsem si ještě víc uvědomila, jak moc je důležitá první pomoc a jak moc důležité je umět jí poskytnout. Může zachránit jak zvířecí tak lidský život. Jak moc je důležité v té situaci opravdu vědět, co má člověk dělat.
     Proto je důležité se to naučit, jak pro zvířecí miláčky tak pro lidi. Nikdy nevíte, co se vám může stát nebo do jaké situace se můžete dostat. V té chvíli tam nikdo jiný nebude. Nestyďte se, nebojte se a jděte se učit první pomoc, ať můžete zachraňovat životy. Troufám si říct, že kdybych první pomoc neuměla, tak moje fenka tady už dneska není.

                                         Děkuji Hrušková

     Poděkování jsme samozřejmě předali tiskové mluvčí policie, která nám přislíbila, že ho oběma policistům vyřídí a k události nám řekla: "Vzhledem k výjimečné situaci a vážnosti stavu pejska naši policisté v tomto případě rádi ženě vyhověli a pomohli jí se na veterinární kliniku dostat se co nejrychleji." 

     Že šlo o opravdu vážný případ nám potvrdila i veterinářka MVDr Bučková, která Ahmanet ošetřovala: "Fenka rozšlápla keramickou misku a velmi hluboce si rozřízla nohu v oblasti karpálního polštářku. I přes okamžitě poskytnutou první pomoc jsme fenku přijali s rozsáhlým krvácením a bylo potřeba ránu za šít. Musím říct, že za šest let praxe jsem horší ránu ještě nešila, zákrok trval dvě hodiny."  


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.