Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kryštof 07 mě zachránil

"V Čechách funguje záchranka jako ve filmu!" podivil se německý senior

14. srpna 2019 19:10 , aktualizace 19:13

Záchranáři

     Opravdu krásné poděkování obdržely posádky letecké a pozemní záchranné služby, konkrétně posádka Letecké záchranné služby Armády ČR Kryštof 07 a pozemní posádka RZS Horažďovice, z Německa od pana Michaela Mertla. 
      Tyto posádky třiašedesátiletého muže z Regenu ošetřovaly 20. června poté, co při vykládání auta na chalupě v Kvášňovicích na Horažďovicku spadl z asi čtyřmetrové výšky ze schodů.
      Protože nebyl po pádu chvíli při vědomí, předpokládali záchranáři vážné poranění a proto byla na místo kromě pozemní posádky vyslána i letecká záchranná služba, která pacienta transportovala do Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni.
      Pan Mertl byl celým procesem ošetření natolik fascinován, že napsal následující dopis:

"Vážené dámy a pánové,
     dovolte mi prosím zmínku o, pro Vás určitě jednoduchém, případu mé nehody. 
     Ve čtvrtek 20. června jsem po příjezdu do České republiky vyklízel auto. Při sestupu ze schodů jsem ztratil rovnováhu a spadl z výšky přibližně 4 metrů na dlažbu v garáži. Po delší době mě zde našla manželka ležícího na zemi a neschopného pohybu.
     Po zavolání ZZSPK se další děj odehrával, promiňte mi ten výraz, jako ve filmu. Rychlá pomoc a profesionalita Vašich pracovníků ohromila všechny přítomné. Mysleli jsme si, že snímky z TV jsou jen dobře natočené. Nyní jsme se ale mohli v realitě přesvědčit o opaku! Celý záchranářský tým pracoval na jedničku a koordinace s leteckou pomocí při mém transportu do Plzně fungovala velice profesionálně.
     Díky všem pracovníkům záchranné služby jsem byl velice rychle stabilizován a převezen do plzeňské nemocnice, kde probíhala další vyšetření. Naštěstí se diagnóza vnitřního krvácení nepotvrdila a já tak byl v sobotu 22. 6. z nemocnice propuštěn do domácího léčení.
     Vím, že pro Váš celý tým je takový případ „normální" denní práce. O to víc si vážím práce celého týmu s jakou nejen profesionalitou, ale i lidským přístupem ke mně i mé žene přistupovali.
     Po návratu domů jsem se rozhodl, že práce Vašeho týmu by neměla zůstat bez ohlasu. Z tohoto důvodu jsem telefonicky požádal mluvčí záchranné služby paní Svobodovou o pomoc. Zde se jen potvrdilo, jaký vynikající tým tvoříte. Paní Svobodová mě s trpělivostí vyslechla a doporučila další postup.
     Za to vše bych Vám všem chtěl poděkovat i jménem mé rodiny.             

 Díky, Thank's, Danke, Merci! 
 S pozdravem, Michael Mertl" 

     Tento dopis záchranáře samozřejmě velice potěšil. 
     "Krajští zdravotničtí záchranáři jsou milým ohlasem velmi potěšení, zejména pokud uspěli i v konfrontaci s pro nás vzorným německým zdravotnictvím. Děkovný dopis dokazuje, na jak vysoké úrovni je v Čechách zdravotnická záchranná služba, ač jsou její týmy mnohdy našimi občany nedoceněné.
     Michaele, vřelý dík za Vaše slova, kterých si nesmírně vážíme! Přejeme hodně štěstí a brzké uzdravení,"
reagovali záchranáři ústy Vítězslava Sladkého.   
     "Jsme rádi za každou pozitivní zpětnou vazbu. Při naší náročné profesi je to velice motivující,"  doplnil Mudr. Pašek z letecké záchranné služby AČR.

Foto: Z rodinného alba M. Mertla 

 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.