Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Krásné poděkování hasičům

"Vím, že je to váš denní chleba, ale i přesto si myslím, že poděkování je na místě!" napsala paní Mirka

9. března 2023 14:42 , aktualizace 14:42

Hasiči

"Dobrý den,
     chtěla bych touto cestou oficiálně poděkovat hasičům za jejich přístup během zásahu, který se odehrál v úterý 28. února v Šimerově ulici v Plzni. Protože jsem se ani po půl hodině nemohla dostat do bytu, kde žije babička, volala jsem na linku 112 a operátorka mě instruovala, co mám dělat.
     O babičku se starám, chodím k ní denně, den předtím si stěžovala na nevolnost, ale lékaře zavolat nechtěla. Její stav se však do druhého dne zhoršil. Když jsem k ní šla, zjistila jsem, že babička bohužel nechala večer klíč v zámku, teď už nedokáže vstát z postele a já se nemohu dostat dovnitř, abych jí pomohla.
     Když na místo přijeli hasiči, velitel zásahu jednal s chladnou hlavou a situaci se snažil zklidnit. Poté, co jsme znovu zkusili klíče a nešlo to, velitel rozhodl, že se do bytu pokusí dostat oknem. Plošina vyjela do třetího patra, hasiči byli za chvíli uvnitř a byt otevřeli. Babičce bylo špatně, byla dezorientovaná, a tak ji po chvíli odvezla záchranná služba do nemocnice, kde je doposud a léčí se.
     Ovšem ještě zpátky k samotnému zásahu, hasiči babičce dali kyslík, protože se jí velmi špatně dýchalo, měřili saturaci, která se po chvíli zlepšila. Babičku uklidňovali, že všechno bude v pořádku. 

     Já sama podobné události samozřejmě nezažívám běžně, takže jsem z celé té situace byla šokovaná. Také mě napadlo, zdali jsem nejednala zbrkle, když jsem volala na linku 112, velitel mě ale ubezpečil, že rozhodně ne a že to bylo na místě. 
     Jsem vděčná hasičům za jejich empatický, lidský a zároveň profesionální přístup. Také jsem byla ráda, že hasiči hledali cestu, jak se dostat do bytu, aniž by museli rozbíjet dveře. 

     Vím, že je to váš denní chleba, ale i přesto si myslím, že poděkování je na místě. Tudíž děkuji! Jmenovitě veliteli Janu Beranovi a celému jeho týmu. 

                                                                                                   Mirka"

     "My děkujeme za uznání a babičce přejeme brzké uzdravení," odpověděli na dopis hasiči.

Foto: ilustrační

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.