Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Okradla dvanáct společností a pak ještě žádala soud o ochranu

S takto drzou a zároveň naivní podvodnicí se na hospodářské kriminálce v Plzni dlouho nesetkali

13. února 2021 15:21 , aktualizace 15:21

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Dvaapadesátiletá Plzeňačka si našla velmi snadný zdroj příjmu. Již v polovině roku 2019 si vzala spotřebitelský úvěr, který ale zřejmě považovala za dárek, neboť se nijak nenamáhala s jeho splácením. Peníze brzy utratila, a když to tak krásně vyšlo, vzala si další půjčku, brzy poté další a pokračovala, i když samozřejmě dobře věděla, že nemá jak peníze vrátit.
      Po nějaké době tento zdánlivě snadný zdroj příjmů vyschl, neboť se její jméno ocitlo v registru dlužníků. Žena se ale ve své drzosti a naivitě domnívala, že vše snadno vyřeší tím, že podá u soudu návrh na oddlužení, což učinila v roce 2020. Nápad takto se zbavit dluhů, byl od počátku nesmysl, protože oddlužení samozřejmě není určeno pro podvodníky, kteří si půjčky nabrali s úmyslem je nesplácet. 

     O značně podezřelém jednání ženy v té době již věděli kriminalisté z SKPV OHK známé u veřejnosti zjednodušeně jako hospodářská kriminálka a to na základě podnětu jedné z poškozených společností. Co ale kriminalisté zatím nevěděli, byl celkový rozsah podvodné činnosti ženy.
     Následovala tedy několikaměsíční pečlivá práce vyšetřovatele, který postupně zjistil a zdokumentoval, že si žena během roku vzala neuvěřitelných dvanáct půjček, které uzavřela s různými společnostmi a dluhy se vyšplhaly až na sto osmdesát tisíc korun. Dále také na základě zjištěných a prověřených skutečností kriminalisté prokázali, že si žena peníze půjčovala již s vědomím, že svým závazkům nemůže dostát a dluhy nebude schopna řádně splácet. 
     Vyšetřovatel již ženu obvinil ze spáchání pokračujícího trestného činu podvod a případu se stále ještě věnuje. Žena je v současné době stíhána na svobodě.

Foto: Ilustrační


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.