Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Oběť několikanásobný útok přežila a muž obviněný z vraždy je mrtev

Kriminalisté pracovali na velice smutném případu, který ale bude kvůli smrti pachatele nakonec odložen

1. března 2023 10:50 , aktualizace 13:25

Napadení Sebevraždy Vazba Vražda Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Ve středu 22. února došlo v Kožlanech na severním Plzeňsku k velice vážné roztržce mezi starším párem, která skončila napadením a pokusem o vraždu ženy. Oběť však měla štěstí, útok přežila a v důsledku celá situace nakonec stála život útočníka.

Vraždě zabránil syn oběti

     Muž ženu v rodinném domě, ve kterém spolu žili, po předchozí hádce začal nejprve škrtit a s vyhrůžkami, že bude po ní, dusit polštářem. V dokonání vraždy mu zabránil syn napadené ženy, který útočníka ze své matky strhl. Žena se poté posadila na židli, čehož agresor využil k dalšímu útoku, popadl dřevěný váleček na těsto a prudce jím ženu udeřil do týlu. V dalším útoku mu opět zabránil syn ženy, který ho strhl na zem a mamince poté přivolal pomoc.  
     „V půl sedmé večer přijali policisté oznámení od zdravotnické záchranné služby, že v obci Kožlany došlo k napadení osmapadesátileté ženy jejím druhem. Na místo vyjeli policisté, muže zadrželi a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví,“ uvedla nám mluvčí policie.

     „Ženu narozenou v roce 1964 jsme s úrazem hlavy při vědomí transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ doplnili nám informace záchranáři.

      „Policisté sedmašedesátiletého muže umístili do cely a případ si převzali kriminalisté, kteří následující den zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ pokračovala mluvčí policie s tím, že kriminalisté spolu se spisovým materiálem doručili státnímu zástupci i podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak byl obviněný převezen do plzeňské věznice.

Smrt útočníka

     V sobotu 25. února před devátou večer byl sedmašedesátiletý obviněný muž nalezen při pravidelné kontrole cel příslušníkem vězeňské služby oběšený na tkaničce od bot. Dozorce muže odřízl, přivolal pomoc a okamžitě zahájil jeho resuscitaci, přes veškerou snahu se ho ale již oživit nepodařilo.

     „Do Věznice Plzeň jsme vyjížděli k muži narozenému v roce 1955, u kterého ale náš lékař mohl již pouze konstatovat exitus,“ sdělili nám záchranáři.

Foto ilustrační z obdobného případu vraždy


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.