Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Penzion zapálil celostátně hledaný a zfetovaný Polák

Z hořícího penzionu museli evakuovat i děti, muže z římsy sundavali hasiči

13. listopadu 2018 13:13 , aktualizace 13:27

Hasiči


Aktualizace: Naší redakci se podařilo zjistit, že muž, který oknem utekl z hořícího pokoje na římsu byl mladý Polák, který byl pod vlivem pervitinu. „Na místě byl zajištěn cizinec narozený v roce 1999, který byl pod vlivem amfetaminu/metamfetaminu. Po jeho převozu na obvodní oddělení bylo zjištěno, že je muž v pátrání. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení,“ uvedla tisková mluvčí policie.

     Všechny záchranné složky dnes po třetí hodině ráno vyrážely na Klatovskou třídu v Plzni, kde došlo k požáru v jednom z pokojů Penzionu Bory.
     Při příjezdu hasičů byl již celý pokoj v plamenech, které šlehaly z okna, a zasažen byl již i pokoj o patro výš, kde začala prohořívat podlaha. Hasiči tak museli rozebrat konstrukci stropu mezi 1. a 2. patrem.
     Požár naštěstí vzbudil jednoho z ubytovaných, který okamžitě běžel vzbudit správcovou. Ta se k velkému štěstí lidí ubytovaných ve druhém patře zachovala velmi duchapřítomně a statečně, když se i přes silné zakouření chodeb penzionu vydala vzbudit hosty v nejvyšším patře. I díky tomu naštěstí při požáru nedošlo ke zranění osob, pouze jeden z ubytovaných se lehce nadýchal kouře.
    "Vzbudilo mě bouchání na dveře a výkřiky, že hoří. Okamžitě jsem přítele s dětmi poslala ven a chtěla běžet za nimi, ale uvědomila jsem si, že nahoře jsou ubytovaní lidé, v jednom pokoji i s dětmi, a že možná nevědí co se děje. Zakryla jsem si pusu bundou a běžela jsem je vzbudit. Přitom jsem po telefonu mluvila s hasiči," popsala nám mladá žena na místě a dodala: "Nevím, co budeme dělat, ten penzion je naše živobytí. Teď je část zničená ohněm, část vodou a vše ostatní je zakouřené. Dětem tam umřely andulky, jen kočka se někde schovala a celá vyplašená vylezla až po požáru." 
     V době vypuknutí požáru bylo v budově asi 19 osob, z toho čtyři děti. Osm osob bylo evakuačním autobusem hasičů převezeno do náhradního ubytování na Roudné.
     Jeden z ubytovaných se při příjezdu hasičů nacházel na římse domu v prvním patře a hasiči muže museli sundat pomocí žebříku. Podle jednoho z hostů je právě tento muž zřejmě za vznik požáru zodpovědný.
     "Je to agenturní dělník, bydlí tu už pár měsíců, ale tenhle víkend mu asi přeskočilo a pokračovalo to i celý den. Choval se divně, už dopoledne tu lezl z okna na fasádu, že nemůže najít klíče a podobně. Nevím jestli si něco vzal, ale choval se fakt hodně zvláštně," popsal nám ubytovaný. 
     Tohoto muže, který byl podle našich informací ubytován právě na pokoji, kde požár propukl, na místě zajistili policisté. 
     Po dobu zásahu byla Klatovská třída ve směru z centra uzavřena a policie odkláněla dopravu. Byl omezen i tramvajový provoz, kdy tramvaje neobsluhovaly zastávku Dvořákova ve směru na Bory.
     "V současné době probíhá šetření, na místo byl vyžádán psovod se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření," řekla nám tisková mluvčí policie.
     Hasiči výši škody odhadli na 5 milionů korun.

  Foto: KP a ZZS

    
     


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.