Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Na Slovanech shořela dodávka

Při příjezdu hasičů již vůz hořel plamenem

15. listopadu 2019 13:01 , aktualizace 13:23

Hasiči

     Dnes těsně před polednem došlo v Plzni v Jablonského ulici k požáru dodávky Mercedes.
     Požár zasáhl motorový prostor vozidla a při příjezdu hasičů již dodávka hořela plamenem.
     Hasiči k likvidaci požáru použili vysokotlaký proud a následně na místo zamířil jejich vyšetřovatel, který určí výši škody a příčinu požáru.

Co doporučují hasiči?

Zabezpečte si auto - hasičák a rozbíječ skla

     "Z našich zkušeností můžu do vozidla doporučit jako nutný základ dvoukilový práškový hasicí přístroj pro hašení požárů třídy A, B a C, tedy pro hašení požárů pevných, kapalných i plynných látek. Je dobré při výběru brát zřetel i na číselný údaj uvedený před písmenem jednotlivých tříd požáru, kdy čím vyšší číslo, tím vyšší hasící schopnost náplně. Hasicí přístroj musí být ve voze bezpodmínečně velmi dobře připevněn, aby se v případě nehody nestal volně poletujícím projektilem, schopným způsobit vážná zranění posádky.
     Také doporučuji mít v autě na přístupném místě prostředek pro rozbíjení oken, ideálně kombinovaný s řezačem pásů. Nejlépe se osvědčil přívěšek na klíče od auta, protože zatímco ostatní nástroje mohou v případě havárie snadno vypadnout z dosahu řidiče, pravděpodobnost, že by vypadly klíčky ze zapalování je relativně velmi malá. Zároveň při použití tohoto nástroje stačí k rozbití okna pouze vyvinout tlak v jednom z rohů skla. V případě převrácení nebo deformace vozu totiž nemusí být pro nápřah, potřebný pro rozbití okna třeba záchranným kladívkem, dostatečný prostor.
     Tyto dvě základní věci mohou pomoci nejen při požáru vašeho vozu, ale i v případě, že budete u požáru nebo nehody vozu někoho jiného," 
uvedl mluvčí hasičů.

 Zabezpečte si byt - hasičák, sprej, hlásiče kouře

    "Zabezpečení bytu je samozřejmě trochu složitější. Doporučujeme instalaci autonomních hlásičů kouře, v ideálním případě v kombinaci s hlásičem oxidu uhelnatého. U každého typu hlásiče by měl být od výrobce přiložen nákres, zobrazující ideální umístění v domácnosti. Tyto hlásiče mohou pomoci podchytit problém již v počátku a zabránit tak vážnějším škodám nebo ohrožení zdraví.
     Dále je samozřejmě vhodné byt vybavit alespoň jedním hasicím přístrojem. Pro novostavby je předepsán jeden hasicí přístroj na 200 metrů čtverečních plochy, ale doporučujeme minimálně jeden na bytovou jednotku. Mělo by se jednat o hasicí přístroj minimálně s hasící schopností 34A.
     Umístění hasicího přístroje by mělo být na dostupném místě, přičemž maximální výška madla přístroje by měla být 150 cm od země a přístroj by měl být zajištěn proti pádu. Samozřejmostí by pak měly být pravidelné revize hasicích přístrojů.
     Na drobnosti například v kuchyni pak doporučujeme pořízení tzv. hasicího spreje," pokračoval mluvčí.

Kde nakoupit?

     Specialisté v prodejně D.S.D. METAL plus s.r.o. nám doporučení hasičů potvrdili a uvedli, že veškeré doporučené prostředky mají samozřejmě na skladě.
     K vybavení vozu doporučili například hasicí přístroj CHAMPION 2 a ResQMe™ Tool rozbíječ skla a řezač pásů ze svého sortimentu.
     K vybavení domácnosti doporučili velký výběr hlásičů, hasicí přístroj SCOUT 6 Bavaria a do kuchyně hasicí prostředek HOME FIREMAN, jehož nespornou výhodou je schopnost hašení požárů třídy F, tedy jedlých tuků. 

     Veškerý tento sortiment lze zakoupit na e-shopu, nebo v kamenných prodejnách na adresách:

  • Karlova 7, Plzeň
  • T.G. Masaryka 113, Sušice
  • Kout na Šumavě 1, Kout na Šumavě 

Foto: KP a Hasiči

 

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.