Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noční požár, majitel se bohužel do hořícího domu vrátil

Muže musel s popáleninami až na čtyřiceti procentech těla transportovat do nemocnice vrtulník

16. srpna 2021 13:11 , aktualizace 13:51

Hasiči Záchranáři

      V noci na dnešek kolem jedné hodiny došlo ve Všerubech na Domažlicku k požáru domu. Na místo vyjelo celkem pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, jako první dorazili dobrovolní hasiči ze Všerub, kteří jeden z proudů natáhli přímo do hořícího domu a podařilo se jim tak zabránit rychlému šíření požáru uvnitř obytné části budovy. I přes to ale na domě vznikla velká škoda a v přístavku například zcela shořel domácí traktůrek, který muž používal ke svážení dřeva. "On je to takový podivín, v tom domě nemá ani zavedenou elektriku a všeobecně je s ním těžká domluva," popsali nám místní obyvatelé.
      Hasící práce nejvíce komplikoval právě padesátiletý obyvatel domu, který se i přes několikeré vykázání ze strany hasičů do domu opakovaně vracel a snažil se přenášet věci do přístavku za domem, čímž bohužel dle všeho napomáhal šíření požáru, protože zde došlo k zahoření uskladněného dřeva. Muže nakonec museli hlídat policisté, kteří si všimli, že utrpěl popáleniny na několika částech těla a zahájili ve spolupráci se zdravotníkem hasičů jeho ošetřování. Podle záchranářů muž utrpěl popáleniny druhého stupně na čtyřiceti procentech povrchu těla a byl transportován vrtulníkem LZS na popáleninovou kliniku Královské Vinohrady v Praze.
     Jak k požáru došlo, je stále předmětem šetření. "Na místě provedeným šetřením a ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že příčinou požáru bylo pravděpodobně nedbalé jednání padesátiletého majitele domu, v důsledku čehož došlo ke vzniku ohniska požáru v obývacím pokoji domu," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že škoda na domě byla odhadnuta na přibližně dvě stě tisíc korun a ve věci je dáno podezření ze spáchání přestupku podle § 78 odst. 1 písm. r) zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.