Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Při zapalování krbu došlo k požáru a vážnému zranění seniora

Muže musel s popáleninami transportovat do nemocnice vrtulník LZS

5. května 2022 11:26 , aktualizace 11:26

Hasiči Záchranáři

     K požáru rodinného domu, při kterém utrpěli zranění dva lidé, došlo včera krátce po šesté hodině ráno v Podhradí u Aše.

     Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů. "Hořet začalo v přístavku domu, který slouží jako zimní zahrada. Rychlým zásahem se nám podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších částí domu. Pro celkovou likvidaci pak bylo nutné rozebrat část konstrukcí," uvedli hasiči.

     Kvůli poranění staršího páru, který dům obývá, byli na místo přivoláni i záchranáři. Zatímco žena se pouze nadýchala zplodin hoření, muž utrpěl popáleniny v obličeji natolik vážné, že musel být na místo povolán i vrtulník Letecké záchranné služby, který přistál na hřišti v Krásné.
     Po nezbytném ošetření na místě byl senior transportován na popáleninovou kliniku nemocnice Královské Vinohrady v Praze. "Staršího pacienta jsme převzali od pozemní posádky a na ventilační podpoře jsme ho transportovali na Královské Vinohrady," potvrdila nám tisková mluvčí leteckých záchranářů.

     Podle prvotních informací z místa mělo ke vzniku požáru dojít, když více než sedmdesátiletý muž zapaloval krb v zimní zahradě a zřejmě vinou nedbalosti došlo k zahoření celého přístřešku.

     Hasiči ještě v poledne provedli kontrolu místa požáru, kdy termokamerou vyloučili další skrytá ohniska. Přesná příčina požáru i výše škody je nyní v šetření.

Foto HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.