Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

U požáru ve firmě Konstruktpol zasahují desítky hasičů

Sloup kouře byl vidět téměř deset kilometrů daleko

12. května 2022 14:28 , aktualizace 17:50

Hasiči

     Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s jedenácti kusy techniky vyjíždělo dnes kolem druhé hodiny odpoledne do Horšovského Týna, kde došlo v průmyslovém areálu v Polní ulici k požáru. Sloup kouře stoupající z hořících palet s uskladněným materiálem byl vidět téměř deset kilometrů daleko.

     Podle informací přímo z místa došlo k požáru ve firmě Konstruktpol zabývající se kovovýrobou, kde začal hořet materiál vedle jedné z hal, kterou plameny bohužel také částečně zasáhly a poškodily.


     Na místo jako první dorazili profesionální hasiči ze Staňkova a krátce po nich jejich dobrovolní kolegové z Horšovského Týna.
     Pomocí tří proudů požár v řádu minut lokalizovali a zároveň ochlazovali stěnu lakýrny, kterou plameny zasáhly. Na objektu lakýrny sice popraskala okna, dovnitř ale díky bleskovému zásahu oheň nepronikl.

     Hasičům se během asi jedenácti minut od nahlášení požáru podařilo požár lokalizovat a v současné chvíli již probíhají dohašovací práce. 

     Podle velícího hasičů hořely palety, na kterých byly formy z expandovaného polypropylenu. Požár se naštěstí obešel bez zranění a vzniklá škoda i příčina vzniku požáru je v šetření.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.