Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Rozsáhlý noční požár - aktualizováno

Štiplavý zápach hořícího plastu byl cítit ve velké části Plzně

23. července 2022 00:56 , aktualizace 14:46

Hasiči

     V noci na dnešek, téměř přesně o půlnoci, došlo ve sběrně druhotných surovin AVE ve Cvokařské ulici v Plzni k požáru uskladněného plastu, který se velice rychle rozšířil na plochu asi čtyři sta metrů čtverečních.


     Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Plzně středu, Slovan a jejich dobrovolní kolegové z Doubravky. Policie poté uzavřela vjezd do Cvokařské ulice.
     Aby se hasiči k ohni dostali, museli rozebrat ploty areálu jak z Cvokařské ulice, tak i ze sousedního autobazaru. Na uhašení pak nasadili tři C proudy a hasební pěnu.

     Událost se obešla bez zranění, příčina vzniku se zjišťuje a hasiči na místě dle všeho budou zasahovat až do ranních hodin.

Aktualizace 14.30 h

     Když jsme dnes ráno informovali o tomto požáru, již jsme z místa měli informaci, že za požárem by dle všeho měl být žhář, konkrétně v tu chvíli již zadržený Slovák, ale na žádost policie jsme o tom zatím neinformovali, abychom nemařili práci kriminalistů, kteří na případu právě intenzivně pracovali.

     Nyní již informaci o žháři oficiálně potvrdila i mluvčí policie. "Policisté patnáct minut po půlnoci zadrželi nedaleko místa požáru podezřelého sedmatřicetiletého cizince. Kriminalisté z oddělení obecné kriminality již také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci," uvedla nám mluvčí policie s tím, že kolegové na případu stále intenzivně pracují.

     Mimo škody vniklé v areálu AVE, vznikla škoda i na autech v sousedním areálu autobazaru. Celková výše škody se zatím vyčísluje.

     Podle našich informací zatím není znám motiv žhářského útoku, ale výslechy v tuto chvíli stále ještě probíhají.


 




D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.