Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Ranní požár elektroauta

Hasiči nyní doplnili podrobnosti ze zásahu

1. srpna 2022 15:31 , aktualizace 15:32

Hasiči

     Dnes ráno jsme informovali o požáru vozu, ke kterému došlo před půl osmou ráno u Drahotínského rybníka nedaleko Zruče. Hasiči se nejprve domnívali, že jde o vůz přestavěný na elektrický pohon, ale pak se ukázalo, že jde o Peugeot 106 Electric, tedy o elektrovůz přímo z výroby.

     Nyní nám hasiči doplnili fotografie auta, které muselo být ponořeno do kontejneru s vodou i podrobně zásah popsali.

Jak ranní zásah probíhal?

      "Dnes ráno jsme vyjížděli k poněkud netradičnímu zásahu. U Drahotínského rybníku hořelo osobní auto. Po příjezdu hasiči zjistili, že jde o starší model Peugeotu, ale něco na něm nehrálo. Až v průběhu hašení se totiž ukázalo, že jde o elektromobil a ne ledajaký.
     Šlo o model, který byl vyráběn koncernem PSA v devadesátých letech jako Peugeot 106 Electric. Hořet začal v průběhu nabíjecího cyklu. My jsme srazili plamenné hoření, ale protože vůz stále generoval napětí a potažmo i teplo, naložili jsme jej na kontejner a odvezli na stanici Košutka, kde byl kontejner zaplaven a Peugeot tak dostal lázeň, v níž si možná ještě v těchto chvílích bublá... Příčinou jeho zahoření byla technická závada a škoda byla odhadnuta na devadesát pět tisíc korun," popsal mluvčí hasičů.

Foto HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.