Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Oheň způsobil čtyřmilionovou škodu

Při požáru bytu byli zraněni čtyři lidé včetně jednoho ze zasahujících hasičů

14. listopadu 2022 17:19 , aktualizace 17:19

Hasiči

     Včera krátce před čtvrtou hodinou ráno vyjížděli hasiči z několika profesionálních i dobrovolných jednotek k požáru bytu ve zvýšeném přízemí panelového domu v ulici Práce v Nýrsku na Klatovsku. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu.

     Hasiči ihned po příjezdu zahájili hasící práce i evakuaci silně zakouřeného domu. "Hořelo v přízemní bytě, kde majitelka už bylo mimo byt vytažena sousedem, ale v bytě nad hořícím jsme museli pomocí žebříku zachránit obyvatelku bytu, která už seděla na parapetu okna z důvodu velkého množství kouře v bytě. Další část jednotky prováděla natažení útočného vedení do bytu k hašení," popsali hasiči.
     Další hasiči mezitím prováděli průzkum budovy pomocí termokamery a přes schodiště i pomocí výškové plošiny evakuovali další obyvatele. Celkem bylo evakuováno 23 osob, z nichž tři byly předány do péče záchranářů. Ti ošetřili starší majitelku bytu nadýchanou kouřem, jejího souseda, který před kouřem vyskočil z okna a poranil si nohu, a jednu z žen, která měla kvůli nadýchání zplodinami dýchací potíže. Záchranáři také museli ošetřit jednoho z dobrovolných hasičů, který při zásahu utrpěl zranění, naštěstí jen lehčí.

     Po evakuaci a uhašení domu hasiči za pomoci přetlakové ventilace odvětrali a do ranních hodin u domu hlídkovali místní dobrovolní hasiči. Po osmé hodině ráno pak hasiči vyklidili vyhořelý byt do připravených kontejnerů a zaplachtovali otvor z bytu na balkon, který vznikl požárem. 

     "Oheň způsobil škodu ve výši přibližně čtyři miliony korun, uchráněny byly hodnoty za deset milionů korun," uvedl tiskový mluvčí hasičů s tím, že příčina požáru je i nadále v šetření

Foto Hasiči

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.