Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požár v Plzni - Liticích

Na místo vyrazilo velké množství záchranných sil a prostředků

12. prosince 2022 17:25 , aktualizace 19:02

Hasiči

    Dnes po půl páté odpoledne vyjížděly všechny záchranné složky k nahlášenému požáru rodinného domu v ulici K Ovčínu v Plzni Liticích. Vzhledem k tomu, že první informace zněla, že by se v domě zasaženém plameny měla nacházet zraněná osoba, na místo vyrazilo velké množství sil a prostředků.

    První byli na místě policisté a záchranáři, kteří však nikoho zraněného nenašli a také zjistili, že nehoří rodinný dům, ale pouze zahradní domek za ním. Hasiči z Litic po příjezdu okamžitě zahájili průzkum, kterým byla vyloučena přítomnost osob v domku a nasadili jeden C proud k lokalizaci a likvidaci požáru. Druhý C proud pak přidali profesionální hasiči z Plzně středu.

     Během krátké doby se hasičům podařilo požár zlikvidovat a finální průzkum zbytků stavby poté potvrdil, že se uvnitř naštěstí skutečně nikdo nenacházel. Nepotvrdilo se ani podezření na přítomnost tlakových nádob v objektu.

Aktualizace:

     "Jednotky ze stanice Plzeň Slovany, Plzeň Střed a SDH Plzeň Litice vyjely k nahlášenému požáru rodinného domu v obci Plzeň-Litice ulice K Ovčínu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se nejedná o požár rodinného domu, ale o zahradní přístřešek velikosti 6x4 metrů. Požár pergoly byl již v plném rozsahu hoření, takže hasiči nasadili 2 proudy C.
     Likvidace požáru byla hlášena po sedmi minutách. Jednotky v tuto chvíli již ukončily svou činnost a vrátily se na své stanice. Na místě je stále vyšetřovatel a majitel objektu, kterému byl nařízen dohled,"
doplnil podrobnosti mluvčí hasičů.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.