Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Žhářský útok na Slovanech - pokračování

Úmyslně zapálené vozidlo Mercedes patřilo ukrajinské podnikatelce

27. srpna 2021 13:45 , aktualizace pátek 22. dubna 13:43

Hasiči

      Ve čtvrtek krátce před půl pátou odpoledne došlo v Guldenerově ulici v Plzni na Slovanech ke žhářskému útoku na zaparkované vozidlo Mercedes patřící ukrajinské podnikatelce.

     Požár byl tak velký, že zcela zničil nejen tento Mercedes, ale i vedle zaparkované osobní vozidlo značky Peugeot 406 a také velmi vážně poškodil další dvě zaparkovaná vozidla značek Opel Meriva a Volkswagen Polo. Kouř z ohně zakryl velkou část ulice a žár byl tak silný, že ožehl i fasádu domu, kde popraskaly skleněné tabule ve čtyřech oknech.

     Na místo dorazili hasiči, kteří hořící auta uhasili, a samozřejmě také policisté z místního obvodního oddělení, vyšetřovatel hasičů, výjezd kriminální policie a psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Po pečlivé prohlídce fenka Jessie skutečně akceleranty označila a tím potvrdila, že s největší pravděpodobností šlo o žhářský útok.

     Vyšetřování na místě proto převzali kriminalisté. Mluvčí policie nám uvedla, že se policisté případem intenzivně zabývají a pátrají po totožnosti pachatele. Dále mluvčí uvedla, že kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a v souvislosti s případem policisté zažádali o vypracování odborných vyjádření.
     Podle mluvčího hasičů škoda převyšuje milion korun.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.