Foto

Řidič utekl od hořícího auta

Policisté se zabývají událostí, ke které došlo u Dolanského mostu, a spolupracují s hasiči na objasnění

13. prosince 2023 11:26 , aktualizace 11:28

Hasiči Policie


     K požáru vozu stojícího na lesní cestě u Dolanskému mostu nedaleko Plzně vyjížděli v pátek po třetí hodině odpoledne profesionální hasiči ze stanice Košutka a jejich dobrovolní kolegové z Dolan, Chrástu a Zruče, a samozřejmě i policisté. 

     Automobil byl při příjezdu první jednotky, tedy SDH Chrást, již v plném rozsahu hoření. "Zahájili jsme hašení vysokotlakým proudem. Hasební práce komplikovala blízkost vodního toku, voda požitá pro hašení a smíchaná s olejem z vozidla musela být totiž zachytávána sorbentem, aby nevtekla do řeky Berounky," popsal nám zásah tiskový mluvčí hasičů.

     Hasiči během dvaceti minut požár lokalizovali a uhasili. 

     Následně začalo šetření, jak k požáru došlo, i jak se vůz na místo dostal, nikde v okolí totiž nebyl nalezen řidič, ani nikdo, kdo by se k vozidlu hlásil. "Policisté se události samozřejmě zabývají a spolupracují s hasiči na objasnění případu. Cizí zavinění vzniku požáru není vyloučeno," doplnila nám mluvčí policie s tím, že samozřejmě také zjišťují, proč řidič z místa utekl.

Foto: HZS

 



BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.