Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Náročná noc hasičů - dva veliké požáry

Hasiči v noci na dnešek zasahovali u dvou rozsáhlých požárů v Plzni i Koutu na Šumavě

20. října 2022 12:41 , aktualizace pátek 21. října 11:31

Hasiči

V noci na dnešek hasiči zasahovali u rozsáhlých požárů dvou budov


     K prvnímu požáru vyjížděli hasiči již v podvečer do obce Kout na Šumavě, kde u budovy mlýna vzplála stodola o rozměrech přibližně 20 x 30 metrů. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Domažlic a dobrovolní hasiči z Koutu na Šumavě, Kdyně, Domažlic, Všerub a Pocinovic. Celkem na místě zasahovalo šest jednotek hasičů s dvanácti kusy techniky.

     Vzhledem k probíhajícímu zásahu, kam bylo potřeba kyvadlově dopravovat hasební vodu museli policisté částečně omezit provoz na přilehlé komunikaci.

     Požár se naštěstí obešel bez zranění, hasičům se podařilo ho lokalizovat a v průběhu následujících hodin i zlikvidovat.

     Na místě dnes probíhalo šetření příčin požáru, podle našich informací zatím vše nasvědčuje závadě na elektroinstalaci, oficiálně to ale zatím nebylo potvrzeno a pro vyloučení žhářství byl nasazen i psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření.

     V noci před jedenáctou hodinou pak dobrovolní hasiči z Újezdu, Doubravky a Červeného Hrádku společně s profesionálními kolegy ze stanic Plzeň - Střed, Košutka a Slovany vyjížděli s jedenácti kusy techniky k požáru dlouhodobě neužívaného domu ve Staroveské ulici v Plzni - Újezdě.

     Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči z Újezdu, kteří po zjištění situace zahájili hasební práce. Následně hasiči nasadili dva proudy z boků budovy, aby zabránili rozšíření požáru na okolní domy, a postupně požár lokalizovali a zlikvidovali. Kvůli dopravě hasební vody museli hasiči zřídit kyvadlovou dopravu, kterou zase zajišťovali dobrovolní hasiči z Červeného Hrádku a Doubravky.

     Dobrovolní hasiči z Újezdu pak na místě hlídkovali až do dopoledních hodin, kdy v průběhu celé noci dohašovali skrytá ohniska a bránili tak opětovnému rozhoření požáru.

     Ani při tomto požáru naštěstí nedošlo ke zranění osob. Podle majitele, který objekt využívá jako sklad a měl v něm uloženo i několik motorových vozidel, do domu občas vnikali bezdomovci.

     Škoda v tomto případě přesáhla milion korun a dnes dopoledne probíhalo za účasti vyšetřovatele hasičů a psovoda se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Ten podle našich informací v budově označil dvě možná ohniska požáru, tato informace ale zatím oficiálně potvrzena nebyla a šetření příčin pokračuje.

Foto: hasiči a čtenáři



 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.