Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Auto zapálila zapomenutá powerbanka

V průběhu víkendu hasiči vyjížděli k několika požárům aut

14. června 2022 08:59 , aktualizace 08:59

Hasiči

      V průběhu uplynulého víkendu vyjížděli hasiči mimo jiné i k několika požárům vozidel. Automobily hořely nejen v Plzni v Tovární ulici, na Roudné či na Doubravce, ale také například i v Krchlebech. "Celková škoda se vyšplhala na 305 tisíc korun a nejčastěji šlo o technickou závadu na vozidle," uvedl tiskový mluvčí hasičů.

     V sobotu před čtvrtou hodinou odpoledne došlo v Plzni v Tovární ulici k požáru zaparkovaného vozu Suzuki. Na místo okamžitě vyjeli hasiči i policisté.
     Oheň v tomto případě nevznikl v motorovém prostoru, jak bývá nejčastěji, ale v kabině vozu a šířil se od přístrojové desky.


     Hasiči požár zlikvidovali krátce po svém příjezdu, ale auto je samozřejmě už nenávratně zničené. Mladý majitel vozu se krátce po uhašení dostavil na místo.
     "Příčinou požáru byla powerbanka. S největší pravděpodobností šlo o technickou závadu uvnitř powerbanky, v automobilu byla pouze položena bez připojení k napájení nebo ke spotřebiči," uvedl tiskový mluvčí hasičů.

Varování hasičů

     Hasiči v létě opakovaně varují před ponecháváním potenciálně nebezpečných předmětů, jako jsou zapalovače, spreje nebo plynové kartuše v zaparkovaných autech. Teploty v zaparkovaném vozidle mohou zvlášť na přímém slunci dosáhnout tak vysokých hodnot, že muže dojít i k explozi některých akumulátorů, jako například právě v powerbankách, a následně k požáru celého vozu.  

     V neděli těsně před devátou hodinou večer došlo v Plzni na parkovišti Obchodního centra Rokycanská k požáru zaparkovaného vozu Peugeot. Posádka vozu přijela na místo, lidé z vozidla vystoupili a krátce na to začal vůz hořet. Oheň vznikl v motorovém prostoru a začal se velice rychle šířit.

     Na místo okamžitě vyjeli hasiči i policisté, ale ještě před jejich příjezdem na pomoc vyrazil s hasicím přístrojem strážný z místního Casina. Bohužel požár v tu chvíli byl tak silný, že hasicí přístroj již na uhašení vozu nestačil.

     Hasiči požár zlikvidovali krátce po svém příjezdu. Příčina vzniku požáru zatím stanovena není, ale s největší pravděpodobností půjde o technickou závadu.

Foto KP a HZS

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.