Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zlodějka se přihlásila sama

Poznala se na fotce a radši část kradených věcí sama přinesla na policii

26. února 2021 15:22 , aktualizace 15:22

Krádež

     Policisté se zabývali případem, kdy neznámá pachatelka odcizila batoh zapomenutý v autobuse linky číslo 30 v Plzni a i prostřednictvím našeho zpravodajství se obrátili o pomoc s identifikací zlodějky na veřejnost.
     Po vydání článku několik čtenářů zaslalo své poznatky k totožnosti ženy, než je ale policisté stačili vyhodnotit, žena se na fotografiích poznala a rozhodla se radši přiznat.
     "Žena se po zveřejnění pátrací relace sama dostavila na obvodní oddělení Plzeň - střed, aby policistům celou záležitost vysvětlila a s sebou přinesla pouze část z věcí, které byly uloženy v nalezeném batohu, včetně chytrých hodinek. Policisté donesené věci zajistili pro další potřeby trestního řízení," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že policisté osmapadesátileté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
     Zajištěné věci budou předány oprávněným osobám, po zbylých věcech, tedy především po občanském průkazu, peněžence a batohu poškozené ženy, policisté dále pátrají.

Původní článek z 5. února:

     Policisté vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu zatajení věci, kterého se mohla dopustit dosud neznámý pachatel tím, že v sobotu 9. ledna mezi třetí a čtvrtou hodinou odpoledne v Plzni v autobuse MHD linky číslo 30 nalezl dámský batoh, ve kterém byla dámská peněženka, platební karta a značkové chytré hodinky. Batoh majitelka zapomněla  v autobuse při výstupu na zastávce U Astry ve směru jízdy na Košutku.
     Místo toho, aby nález poctivě odevzdal, ponechal si jej a poškozené tak způsobil škodu přes deset tisíc korun.

     Policisté se případem začali zabývat a v rámci jeho objasňování získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycena žena, která dle všeho batoh z autobusu odnesla.

      Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat ženu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Foto PČR

 


Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.