Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Polák s kradenou dodávkou ve vysoké rychlosti najel do policejního vozu

Ranní vážná dopravní nehoda u Plzně uzavřela přivaděč k dálnici D5

8. listopadu 2022 11:30 , aktualizace 11:40

Cizinci Dálnice Doprava Krádež Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Dnes před třetí hodinou ráno došlo na Rokycanské třídě v Plzni ke krádeži skříňové dodávky Renault firmy rozvážející bagety. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek včetně hlídky dálničního oddělení, které začaly ujíždějící vozidlo pronásledovat, řidič ale na opakované výzvy k zastavení nereagoval.

     Pachatel ujížděl k dálnici D5 po které pokračoval směrem na Rozvadov. Ve snaze policisty setřást pak sjel na přivaděč na Klatovy, na kterém se u Vysoké otočil a vysokou rychlostí ujížděl protisměrem zpět na Plzeň.

     Nedaleko Litic proto policisté použili jedno ze služebních vozidel jako zátaras, ujíždějící zloděj se ale nehodlal vzdát a do vozu policie v plné rychlosti narazil. Následně byl policisty na místě zadržen. "Policistům se podařilo za použití donucovacího prostředku zahrazení cesty vozidlem, řidiče narozeného v roce 1991 zastavit a omezit na osobní svobodě. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Ve věci nyní probíhají procesní úkony," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že další informace k tomuto případu poskytne později.    

      Zloděj do policejního vozu najel, ačkoli nemohl tušit, zda v něm v tu chvíli policisté jsou nebo nejsou. Byl tedy zcela zjevně rozhodnut zasahující policisty ohrozit a vzhledem k tomu, jak služební vůz dopadl, riskovat i jejich život. Policisté naštěstí ve voze v době nárazu nebyli a nikdo z nich tak nebyl zraněn, zranění ale utrpěl ujíždějící zloděj, podle našich informací Polák, který byl po zadržení s policejní eskortou záchranáři transportován do nemocnice. 

      Úsek klatovského přivaděče, kde k zastavení vozidla došlo byl do ranních hodin uzavřen.

Foto: HZS

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.