Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Senior jedoucí po dálnici v protisměru narazil do vozu, ve kterém cestovala žena s dítětem

Doplňujeme informace k noční vážné dopravní nehodě na dálnici D5

18. listopadu 2023 09:15 , aktualizace 11:34

Dálnice Nehody

Partner článku – Express servis


     Včera večer jsme zveřejňovali informaci o vážné dopravní nehodě, kterou způsobil řidič osobního vozidla jedoucího po dálnici D5 v protisměru a slíbili doplnění informací dnes ráno.

     Vše začalo kolem sedmé večer, když policisté přijali hned několik telefonických oznámení o vozidle, které jede v protisměru na dálnici D5 ve směru od Rozvadova na Plzeň.
     Bohužel během krátké chvíle, dříve než policisté stihli uzavřít dopravu, se oznámení potvrdila, neboť na 129 kilometru, tedy zhruba u sjezdu na Tachov, došlo k dopravní nehodě vozu jedoucího v protisměru s dalším vozidlem.

     "Pětasedmdesátiletý řidič, který jel s vozidlem Land Cruiser, na exitu Nová Hospoda nerespektoval dopravní značení a vjel na těleso dálnice v protisměru. Řidič jel v levém jízdním pruhu a střetl se s vozidlem Land Rover, které řídila pětačtyřicetiletá řidička, s kterou ve vozidle cestovala nezletilá spolujezdkyně. Vlivem nárazu skončilo vozidlo Land Rover mimo dálnici v travnatém svahu," popsala nám nehodu mluvčí policie.

     Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a všechny účastníky dopravní nehody si převzali záchranáři. "Z místa dopravní nehody jsme transportovali ženu narozenou v roce 1978, dítě předškolního věku a pětasedmdesátiletého muže na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň s lehkými zraněními," uvedli nám záchranáři.

     "U řidiče Land Cruiseru bylo vyloučeno požití alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek před jízdou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila ještě mluvčí policie.

Aktualizováno o žádost Policie ČR:

     Žádáme ostatní řidiče, které toto vozidlo svou jízdou v protisměru ohrozilo, aby se nám ozvali na linku 158.
                  Děkujeme

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.