Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Čivava útok větší feny nepřežila

Sousedské neshody životem zaplatil pes

3. června 2021 09:50 , aktualizace 12:50

Napadení Smrt Zvířata

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Včera před osmou hodinou večer vyjížděli policisté na oznámené napadení psem ve Spádné ulici v Plzni Liticích. Po příjezdu na místo zjistili, že zde asi sedmiletá fenka Německého ovčáka napadla Čivavu majitelova souseda. Asi tříletá fenka Čivavy bohužel utrpěla tak závažná zranění, že jim na místě podlehla.
      Na místo poté vyjeli i strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat, kteří zajistili tělo čivavy a také zkontrolovali u obou fen, zda jsou očipované, ale u obou s negativním výsledkem. Oba majitelé se tak dopustili přestupku, stejně jako i tím, že obě feny byly na volno bez vodítek.
      Co fenku vedlo k útoku se nám pokusil vysvětlit její majitel: "On jí sem soused s tou čivavou chodí provokovat, například mlátit klackem do plotu a podobně. Ona ho kvůli tomu vysloveně nesnáší a tu čivavu, která na ní neustále doráží, taky. Když se teď venku venčila, soused s čivavou vyšel před dům, čivava začala vyvádět a to ta moje po ní skočila," popsal nám starší muž.
      "Přijali jsme oznámení o napadení psa psem a v současné době zjišťujeme veškeré okolnosti události," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že se policisté případem dále zabývají a zjišťují míru zavinění u obou mužů.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.