Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Rozsáhlou realizaci musela provést zásahová jednotka, pachatel měl totiž připravený i samopal

Kriminalisté zadrželi čtyři osoby, provedli sedm domovních prohlídek a deset prohlídek jiných prostor

3. dubna 2023 11:27 , aktualizace 12:39

Drogy Zadržení pachatele Zásahová jednotka Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical


      Krajští kriminalisté TOXI týmu ve spolupráci s domažlickými kriminalisty zaznamenali další úspěch na úseku potírání drogové kriminality. Od loňského roku pracovali na případu rozsáhlé trestné činnosti táhnoucí se napříč třemi okresy, který se teď díky dlouhodobé intenzivní práci kriminalistů podařilo dovést do zdárného konce.

     Kriminalisté v rámci objasňování tohoto případu odhalili hned čtyři rozsáhlé a profesionálně vybavené indoor pěstírny konopí schopné produkce několikrát do roka, konkrétně ve Všekarech u Holýšova, Kyšicích, Měčíně a Ostromeči. 

     Při rozsáhlé realizaci, která proběhla v úterý 28. března, pak ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi čtyři osoby, provedli sedm domovních prohlídek a deset prohlídek jiných prostor. "Při prohlídkách bylo zajištěno 1 200 rostlin konopí, 300 tisíc korun v hotovosti. Kriminalisté také zajistili šest motorových vozidel, jeden motocykl, tři nákladní vozy komponentů a také nelegálně držený samopal se stovkami nábojů," popsala tisková mluvčí policie.
     Podle našich informací byl zajištěný samopal Škorpion Vz. 61 plně funkční.

     Tři zadržené muže ve věku 47 let, 43 let a 41 let a ženu ve věku 41 let, z nichž nejmladší muž a žena byli cizinci, podle našich informací Ukrajinci, kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy formou spolupachatelství.

      Kriminalisté podali státnímu zástupci se spisovým materiálem podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíhání vazebně.

Foto PČR a KP, na jedné z fotografií je Michal R., který by podle našich informací měl být hlavou celé skupiny


Další protidrogová razie s touto nesouvisející proběhla včera v Plzni:

Policejní razie ve Strážnické ulici v Plzni

Na místě je zásahová jednotka, hasiči a případ přebírají kriminalisté

     V neděli v podvečer přijali policisté oznámení, že se z bytu ve čtvrtém patře ve Strážnické ulici 13 v Plzni šíří pronikavý chemický zápach a i další indicie, které v tuto chvíli ještě nelze uvést, ukazovaly na právě probíhající výrobu pervitinu.

     Na uvedenou adresu samozřejmě okamžitě vyjeli policisté, kteří zajistili budovu. Následně dorazila krajská zásahová jednotka, která provedla násilný vstup do bytu a zajistila muže narozeného v roce 1993. 

     "Policisté na základě svých zákonných oprávnění vstoupili do bytu, kde bylo zjištěno, že skutečně dochází k trestné činnosti," uvedla nám mluvčí policie s tím, že v tuto chvíli nelze uvést více podrobností.

     Podle našich informací kriminalisté v bytě nalezli varnu drog a větší množství prekurzorů určených k výrobě pervitinu.

     Na místě v tuto chvíli pracují i hasiči včetně jejich laboratoře a v bytě zajišťují nalezené chemikálie. Hasiči v dýchací technice provádí detekci a neutralizaci nebezpečných látek.

     Předpokládáme, že další podrobnosti k tomuto případu přineseme v příštích dnech.


 


 

 




Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.