Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Resuscitace muže v centru Plzně

Muži se zastavilo srdce přímo před strážníky a záchranáři

9. listopadu 2021 09:01 , aktualizace středa 10. listopadu 10:55

Městská policie Záchranáři

     V neděli po deváté hodině dopoledne si strážník Městské policie Plzeň projíždějící Americkou třídou všiml muže zhrouceného u lavičky na rohu Americké třídy a Anglického nábřeží. Strážník na místo přivolal kolegy a začal zjišťovat, co se děje. Ležící muž se strážníky po usazení na lavičku komunikoval a svěřil se jim, že strávil noc na ulici, je mu hrozná zima a je mu zle. Protože na něm byly patrné známky silného podchlazení, strážníci muže zabalili do termofolie a přivolali mu na pomoc záchranáře. 

     Když ale muž záchranářům popisoval své potíže, zcela náhle se zhroutil na zem, upadl do bezvědomí a přestal dýchat. Záchranáři společně se strážníky okamžitě zahájili resuscitaci muže, ve které se střídali po dobu několika desítek minut. Protože se ale muže nepodařilo probrat, byl muži nasazen přístroj Lucas zajišťující automatické a stabilní stlačování hrudníku a za takto dále probíhající resuscitace byl muž převezen do nemocnice. "Silně podchlazený třiačtyřicetiletý muž byl za probíhající KPR a v bezvědomí transportován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů. 

     Bohužel, přes veškerou snahu všech zúčastněných i následně lékařů v nemocnici, muž ještě v dopoledních hodinách na následky orgánového selhání zemřel.

     

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.