Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Opilý osmnáctiletý mladík utekl od nehody, kde nechal zaklíněného kamaráda

Silně opilý muž půjčil vozidlo méně opilému kamarádovi a oba s ním pak skončili ve zdi

27. srpna 2023 19:06 , aktualizace středa 30. srpna 18:16


     V noci na dnešek po třetí hodině došlo ve Strakonické ulici v Horažďovicích k dopravní nehodě, během které narazilo osobní vozidlo Chevrolet Spark do zdi. Z místa bylo hlášeno, že řidič utekl od nehody a ve voze nechal zaklíněného spolujezdce. Na místo proto okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Záchranáři se společně s hasiči postarali o zraněného muže, který byl skutečně nalezen na sedačce spolujezdce. "Muže narozeného v roce 1975 jsme transportovali s lehkým zraněním do nemocnice ve Strakonicích," uvedli nám k této nehodě záchranáři.

     Policistům se vzápětí podařilo zadržet teprve osmnáctiletého mladíka, který vozidlo před nehodou řídil. Ukázalo se, že jednak byl silně opilý, protože nadýchal 1,8 promile a také, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz.

     Podle informací z místa byl majitel vozu muž narozený v roce 1975, který ve voze zůstal zaklíněný. Ten nadýchal více než tři promile a k nehodě došlo tak, že muž kvůli své silné opilosti půjčil auto méně opilému osmnáctiletému mladíkovi a ten nezvládl řízení.


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.