Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidiči ujel autobus i s cestujícími

V Plzni nedávno trolejbus a včera ve VelharticÍch zase autobus

19. července 2018 19:54 , aktualizace 20:45

     Pravidelní čtenáři si možná ještě pamatují nehodu z Plzně, kdy řidiči na Doubravce ujel trolejbus i s cestujícími. Včera se stejný průšvih stal dalšímu řidiči, ale pro změnu autobusu.

     K nehodě došlo včera odpoledne ve Velharticích na Klatovsku. „Ve středu 18. července jel třiačtyřicetiletý muž ze Sušice s autobusem obcí Velhartice. Muž zastavil v obci, nezabezpečil dostatečně vozidlo proti pohybu, vystoupil z něj a ve 13.55 hodin se autobus samovolně rozjel směrem dozadu,“ uvedla mluvčí policie.
     Autobus projel oplocením domu a zde se zastavil. Při nehodě došlo ke zranění jedné přepravované osoby: „Jednu starší ženu jsme ošetřili a následně z místa transportovali do nemocnice,“ uvedli záchranáři.
   Policisté nehodu zatím stále šetří a dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem.

     Stejné okamžiky strachu zažili v úterý 29. května po jedenácté hodině dopoledne cestující v trolejbusu linky 15 na křižovatce ulic Dlouhá a Sokolská v Plzni.
     Trolejbus vyjížděl ze Sokolské ulice, když byl jeho řidič nucen zastavit a vystoupit, zřejmě aby nasadil tyčové sběrače na troleje. V tu chvíli se ale trolejbus, ve kterém se podle svědků nacházelo několik cestujících včetně maminky s kočárkem, sám rozjel z kopce!

     K hrůze všech zúčastněných trolejbus přejel Dlouhou ulici a pokračoval dál z kopce. Zde se ale naštěstí vklínil mezi plot domu a stromy. Chvíli to sice vypadalo, že se trolejbus rozjede z kopce znovu, ale to už k němu přiběhli pohotoví dělníci, kteří rekonstruují Dlouhou ulici a naházením různých předmětů pod kola další jízdě zabránili.

     Během celé události se zřejmě naštěstí nikomu nic nestalo, respektive se zatím policii nikdo neozval.  Cestující údajně v pořádku vystoupili a pokračovali v cestě jiným spojem.

     Tiskový mluvčí PMDP nám událost potvrdil a k věci sdělil: "Náš řidič musel z technických důvodů vystoupit z vozu a bohužel ho nedostatečně zajistil. Věc v současné chvíli řeší policie." 

     "Pětačtyřicetiletý řidič trolejbusu vystoupil z vozidla, které zřejmě řádně nezajistil a to se rozjelo. Předběžný odhad škody je 600 tisíc korun. Havárií se dále zabýváme," doplnila informace tisková mluvčí policie.korun. Havárií se dále zabýváme," doplnila informace tisková mluvčí policie.

Foto: HZS a PČR


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!