Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidička se s autem převrátila na střechu

Dnešní třetí nehoda, za kterou stála rychlost

25. ledna 2023 15:50

Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes před jedenáctou hodinou dopoledne došlo mezi Chrástem a Dolanským mostem k dopravní nehodě, při které se osobní vůz převrátil na střechu.

      K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco zraněnou řidičku si do péče převzali záchranáři.
      "Žena narozená v roce 1957 utrpěla četnější lehčí zranění, se kterými byla při vědomí transportována na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

      "Řidička vozidla značky Dacia jela ve směru od obce Chrást na obec Dolany, když v zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostala smyk a s vozidlem se převrátila na střechu. Vzhledem ke zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška na alkohol a ve věci byl nařízen odběr krve," sdělila nám k nehodě tisková mluvčí policie.

      Ve stejné době došlo k dopravní nehodě u Žákavy a jen o hodinu dříve se s autem převrátil mladý řidič u Rokycan. O obou těchto nehodách jsme již informovali:

Po nárazu do traktoru skončilo auto mimo silnici

     Dnes před jedenáctou hodinou došlo na silnici z Plzně na Spálené Poříčí na úrovni Žákavy k dopravní nehodě, při které se řidička s vozem BMW střetla s přívěsem traktoru. Osobní vůz po střetu vyjel ze silnice a narazil do stromků a plotu.

     Z místa bylo hlášeno zranění řidičky, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo nehody a protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněnou cizinku. Žena, podle našich informací z Ruska, byla po ošetření na místě transportována do nemocnice.

     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Cizinka narozená v roce 1986 jela s vozem BMW od Spáleného Poříčí na Plzeň, nepřizpůsobila rychlost jízdy a nedodržela bezpečnostní vzdálenost za před ní jedoucím traktorem s přívěsem řízeným mužem narozeným v roce 1972. Došlo ke střetu, po kterém byl vůz BMW odražen vpravo mimo silnici."

     Policisté u řidičky i řidiče vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

Teprve osmnáctiletý řidič s autem skončil na střeše

     Dnes před desátou hodinou dopoledne vyjížděly všechny záchranné složky silnici 11732/III nedaleko Rokycan, kde v lokalitě "Pod Kotlem" havarovalo osobní vozidlo Škoda Favorit a převrátilo se na střechu.
      Hasiči zajistili místo nehody, protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného mladého řidiče. Ten měl obrovské štěstí a po ošetření drobného poranění na ruce mohl být ponechán na místě.

      "Řidič narozený v roce 2004 jel z Rokycan na Veselou, když v lesním úseku dostal v pravotočivé zatáčce v klesání smyk a s vozem se převrátil na střechu," popsal tiskový mluvčí policie s tím, že policisté u mladíka vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a následně s ním nehodu vyřešili na euroformulář.

      Hasiči vozidlo převrátili zpět na kola a poté byl zásah ukončen.

Foto HZS

KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.