Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Nepoučitelný narkoman a recidivista

Před policisty utíkal a schovával se mezi auty, během jednoho týdne byl zadržen hned dvakrát

25. května 2021 17:31 , aktualizace 17:31

Drogy Zadržení pachatele

"Dobrý den,
     chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaké informace o tom, co se dělo ve čtvrtek před desátou hodinou večer v Rokycanech v Pivovarské ulici?
     Policisté tu naháněli mezi zaparkovanými auty řidiče, který utekl ze svého auta a s dopadením jim ze svých oken pomáhali obyvatelé sídliště. Následně přijely další tři policejní vozy, automobil řidiče policisté zapečetili, vyfotili a poté byl odtažen."
 

     S tímto dotazem se na nás obrátila čtenářka z Rokycan a protože i nám přišel případ zajímavý, začali jsme se o něj sami zajímat. Ukázalo se, že honička s policisty byla výsledkem nepoučitelnosti místního mladého narkomana, který si nejen nic nedělá z uloženého zákazu řízení, ale dokonce byl kvůli stejnému prohřešku zadržen dvakrát během jediného týdne. 
     "V pondělí 17. května ve večerních hodinách třiadvacetiletý muž usedl za volant vozidla Škoda Felicia, se kterým se pohyboval rokycanskými ulicemi, aniž by byl držitelem řidičského oprávnění. Při jednání ho přistihli strážníci Městské policie Rokycany, kteří jeho jednání předali policistům, kteří provedeným testem na omamné a psychotropní látky zjistili, že muž navíc řídil pod vlivem pervitinu, v důsledku čehož nebyl schopen s jistotou a bezpečně ovládat motorové vozidlo," popsala tisková mluvčí policie první případ s tím, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let platný od ledna letošního roku.
      O pouhé tři dny později ale téhož muže za volantem přistihli policisté obvodního oddělení Rokycany. "Když se za vozidlem v Pražské ulici rozjeli, řidič odbočil do Pivovarské ulice, kde z vozidla vystoupil a snažil se před hlídkou ukrýt. Policisté muže ale dostihli a zadrželi ho," uvedla mluvčí policie a dodala, že muž, který má mimo zákazu řízení uloženo i předběžné opatření, spočívající v zákazu užívat, držet nebo přechovávat návykové látky, konkrétně omamné a psychotropní látky, měl i v tomto případě pozitivní test na omamné a psychotropní látky. 

     K trestné činnosti se obviněný třiadvacetiletý muž z Rokycan plně doznal a koncem minulého týdne ho policejní komisař z oddělení obecné kriminality obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Foto ilustrační

Hop Taxi • 607 277 277

Jsme sdružení taxikářů v Plzeňském kraji a pro zákazníky udržujeme skvělé ceny. Naši řidiči jsou prověření profesionálové a jsou pro Vás k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to buď na telefonu nebo naší mobilní aplikaci.