Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Rvačka na Americké třídě

Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Plzeň střed a zjišťují, co přesně se mezi muži odehrálo

25. března 2023 18:10 , aktualizace 18:43

Napadení


     Policisté se zabývají rvačkou, ke které došlo dnes krátce před čtvrtou hodinou odpoledne na Americké třídě v Plzni nedaleko zastávky MHD. Podle svědkyně celý konflikt začal asi o půl hodiny dříve, kdy měl jeden z budoucích účastníků rvačky ležet a zřejmě vyspávat přemíru vypitého alkoholu nedaleko vstupu do podchodu pod Ukrajinskou dříve Sirkovou ulicí.
     "O co se ti dva porvali nevím, byl to Slovák a Rom, a asi jeden druhého okradl, protože někdo křičel, ať mu to vrátí, no a pak už se spolu řezali," uvedla nám žena, která část incidentu zahlédla.

     "Já neviděl začátek, jen jak se už prali. Vím že ten Slovák útočil na toho Roma, ten se spíš jen bránil, ale o co šlo fakt nevím, asi o nějakou krádež nebo možná o drogy. Nějací lidé se je snažili od sebe odtrhnout, ale oni znovu a znovu začínali. Já tam poblíž bydlím a tyhle incidenty jsou tam časté," popsal nám rvačku druhý svědek.     

     Na místo vzápětí dorazilo několik hlídek a policisté oba muže zajistili. Bohužel ale jakékoli smysluplné šetření události vylučoval stav obou. "Oba muži byli silně podnapilí. Věc tedy zatím evidujeme jako vzájemné napadení dvou osob. Cizince narozeného v roce 1984, který nadýchal více než dvě promile, jsme umístili na PAZS a druhého muže narozeného v roce 1971, který nadýchal 1,74 promile vyslechneme až vystřízliví. Případem se v tuto chvíli zabývají kolegové z obvodního oddělení Plzeň střed," uvedl nám mluvčí policie.


Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.