Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Olejovou skvrnu na hladině rybníka likvidují hasiči ještě teď

Policisté šetří případ trestného činu Poškození a ohrožení životního prostředí

4. května 2022 10:08 , aktualizace 16:35

Hasiči

Aktualizováno:

     Dnes jsme informovali o včerejším odpoledním zásahu hasičů v Sedlci, kde byl zjištěn únik oleje do rybníka. Ihned po vydání článku nás několik čtenářů upozornilo, že olej se do rybníka dostal zřejmě z nedaleké studánky Na Sutici, do které zatím neznámý pachatel vylil dle všeho vyjetý olej.

     Informaci jsme samozřejmě předali hasičům a bohužel se nakonec potvrdila. Proč někdo a z jakého důvodu, dokáže takové zvěrstvo spáchat, není nikomu jasné.

     "Hasiči ze Stanice Slovany a laboratoř Třemošná vyjeli k likvidaci oleje ve vodním zdroji studánka Na Sutici mezi Sedlecem a Tymákovem. Hladinu studánky i jejího odtoku jsme pokryli sorbentem, který olej nasákne a my jej následně z hladiny odebereme," potvrdili nám vylití oleje do studánky hasiči a popsali dnešní zásah u studánky.

     Celou věc nyní samozřejmě řeší jak Odbor životního prostředí, tak i policie.

Původní článek

     Včera před čtvrtou hodinou odpoledne vyjížděli hasiči do Sedlce, což je část Starého Plzence, na oznámení o úniku oleje na hladinu Nového rybníka.

    Po příjezdu na místo byl únik potvrzeno a hasiči okamžitě začali situaci řešit. Natáhli norné stěny, aby zabránili dalšímu šíření látky a pomocí sorpčních materiálů začali olej z hladiny stahovat. Na místo byla také povolána jednotka z Laboratoře Třemošná, aby odebrala vzorky látky k další analýze.
     Jednotka dobrovolných hasičů na místě zasahuje ještě nyní.

     Případem se také začali zabývat policisté, kteří zjišťují, jak k úniku látky do vody došlo a kdo je za to zodpovědný. "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Poškození a ohrožení životního prostředí," uvedla tisková mluvčí policie.

Foto HZS

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.