Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Honička se sanitkou vyjde muže draho

Silniční pirát se po shlédnutí videa přišel na policii sám přiznat

4. října 2019 19:52 , aktualizace sobota 5. října 10:41

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     4. září jsme informovali o těžko pochopitelném případu, kdy se neznámý muž choval jako pirát silnic. Řidič škodovky se bez jakéhokoli důvodu přilepil za sanitku ZZS jedoucí ze Sušice a vezoucí pacienta do Klatov.
     Řidič si zazávodil, vyzkoušel si jaké to je, když vás ostatní pouštějí a pak se zase odpojil.
     Smutné je, že tomuto kaskadérovi jednou uhnul z cesty i skutečný řidič sanitky, v tomto případě převozové. "Řidič prakticky celou jízdu překračoval povolenou rychlost nebo předjížděl na dvojité plné čáře," uvedli nám samotní záchranáři ZZS.


     Případem se samozřejmě začali zabývat policisté, ale vše nakonec vyřešil 46letý muž z Klatovska, který se u nás na videu poznal, pochopil, že přestřelil a udělal to nejlepší co mohl. Sám se přišel přihlásit na policii v Klatovech.
     Dle mluvčí klatovských policistů jeho jednání policisté kvalifikovali jako vážný dopravní přestupek "Nedovolené předjíždění" a postoupili ho správnímu orgánu k dalšímu opatření.
     „Za spáchání dopravního přestupku "Nedovolené předjíždění" je řidičům přičítáno 7 bodů v rámci bodového systému, trest zákazu činnosti řízení motorových vozidel na dobu od šesti do dvanácti měsíců a pokuta od pěti do deseti tisíc korun,“ sdělil nám dotázaný právník.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.