Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Řidič nedal přednost sanitce transportující pacienta v umělém spánku

Podívejte se na video, jak k této vážné dopravní nehodě došlo

12. října 2023 09:07 , aktualizace 17:25

Nehody Policie Záchranáři

Partner článku – Express servis


     Včera jsme informovali o velmi vážné dopravní nehodě, ke které došlo včera po půl desáté dopoledne na křižovatce Hlavní třídy a Jáchymovské ulice v Ostrově. Psali jsme, že po střetu s osobním vozem se sanitka Zdravotnické záchranné služby převrátila na bok a byla vážně zraněna záchranářka.

Dnes již k této nehodě můžeme přinést další podrobnosti a také video ukazující, jak k nehodě došlo


     Podle policie k nehodě došlo tak, že pětatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda jedoucí ve směru z Karlových Varů do Jáchymova na křižovatce ulic Jáchymovská a Hlavní nedal přednost projíždějícímu vozidlu Zdravotnické záchranné služby jedoucímu se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením.
     Následně došlo ke střetu přední části osobního vozidla značky Škoda a pravé zadní části sanitky, která v tu dobu převážela pacienta. Po nárazu se vozidlo záchranné služby převrátilo na levý bok. 

     "Sanitka převážela pacienta v umělém spánku, který při nehodě naštěstí zraněn nebyl a v cestě pokračoval náhradním vozem. Středně těžké zranění utrpěla záchranářka, která byla letecky transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Řidič sanitního vozu a lékař záchranné služby utrpěli lehčí zranění a otřes, takže byli transportováni pozemní cestou na Emergency nemocnice v Karlových Varech," uvedl nám včera mluvčí záchranářů. 

     "Po dopravní nehodě se řidiči obou vozidel podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. 
     Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,"
doplnil dnes mluvčí policie.

     Samozřejmě jsme se zajímali i o stav posádky sanitky. Jak jsme včera uvedli, lékař a řidič - záchranář byli zraněni lehce a jsou v pořádku.
     Záchranářka, která byla letecky transportována do plzeňské fakultní nemocnice, je naštěstí mimo ohrožení života a v nejbližší době by snad již měla být propuštěna do domácí péče. Přejeme jí brzké uzdravení!

Foto: HZS a Míla Veselá


Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.