Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pomůžeme malému Dominikovi?

Čtyřletý chlapeček trpí vzácným Goldenharovým syndromem a bez nadstandardní pomoci se neobejde

Autor: Jana Holá čtvrtek 11. dubna 18:40 , aktualizace 18:48

     S prosbou o pomoc se na naše čtenáře obrací rodina malého Dominika, jemuž osudem do života již od začátku nebylo příliš přáno.

     Dominik je čtyřletý chlapeček, který neustále překonává výzvy, o nichž mnozí z nás dosud ani neslyšeli. Byl mu totiž diagnostikován velmi vzácný Goldenharův syndrom.

     Rodičům Tomášovi a Ireně se Dominik narodil v rámci rizikového těhotenství. Během 29. týdne muselo být jeho mamince odebráno téměř tři čtvrtě litru nadbytečné plodové vody a navzdory tomu, že porod pak proběhl v termínu, přinesl s sebou několik nemilých překvapení. Domča, jak mu doma říkají, se totiž narodil mimo jiné s krátkými dlouhými kostmi a třemi oušky. Bohužel se pak ukázaly i další komplikace, včetně příčného rozštěpu rtu, zkrácené pravé čelisti a nefunkčních kloubů spodní čelisti.

     Po porodu následovalo ORL vyšetření v Plzni, které rodinu přivedlo do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, kde oba rodiče obdrželi zdrcující diagnózu, že Dominik trpí právě Goldenharovým syndromem.

     Malý Domča toho za svůj život zažil tolik, že si to málokdo z nás umí byť jen představit. Potřebuje speciální komunikaci pomocí znakové řeči, je krmen prostřednictvím sondy Peg a je závislý na asistenci při každodenních činnostech. Navíc se potýká s genetickými vadami, jako jsou křehké dlouhé kosti a nedostatečná zubní sklovina.

     Do budoucna Dominika čeká chirurgický zákrok na pravém oušku a operace související s genetickými vadami. Také mu budou vytrhány zuby a nasazeny korunky. Teprve až vstoupí do věku dospělosti, lékaři mu zlomí a zvětší dolní čelist, aby měla normální velikosti a Dominik získal zubní implantáty.

     Celá tato cesta je pro rodinu velmi náročná, vyčerpávající a finančně sotva zvládnutelná, takže rodiče založili sbírku, jejíž výtěžek bude využit na speciální pomůcky a péči, konkrétně na kostní sluchadlo, speciální autosedačku, pobyt v lázních, zdravotnický materiál jako stříkačky dezinfekce, dojíždění k lékařům do Plzně a do Prahy a na další případnou léčbu. Jakákoli Vaše podpora Dominičkovi pomůže zvládnout tuhle nemoc, ale čas sbírky se neúprosně chýlí ke konci.
     Pojďme společně udělat něco dobrého a podat pomocnou ruku tam, kde je to potřeba!

     Pokud jste se rozhodli Dominikově rodině přispět můžete využít tento QR kód, případně platbu zaslat na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2771.

Z vojáka strážníkem

     Kvůli Dominikově nemoci se jeho tatínek Tomáš vzdal kariéry u Armády České republiky a aby měl na nemocného syna více času, právě teď nastoupil k Městské policii Plzeň. Jeho noví kolegové se k výzvě k pomoci také připojili:

     "Dominik je synem našeho skoro úplného kolegy Tomáše Marka, který je čekatelem v aktuálním kurzu a zanedlouho nastoupí do našich řad! Rádi bychom jeho rodině a hlavně jejich malému bojovníkovi touto cestou pomohli a věnovali jim společně pěkný dárek na uvítanou mezi námi.
     Tomáš dlouhá léta sloužil u armády, naposledy u 142. praporu oprav v Klatovech, ale kvůli závažnému onemocnění syna musel hledat zaměstnání, které není tak časově náročné, a mohl se Dominikovi co nejvíce věnovat. Pro svou cestu si vybral naše řady, řady MP Plzeň a teď se intenzivně připravuje na zkoušky, které ho za chvilku čekají."


 


Workpress Aviation

Dynamická česká výrobní společnost se zaměřením na letecký průmysl.