Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Nezaváhal a nůž s dlouhou čepelí mu vykopl z ruky

Dnešní akce strážníků a policistů v Malostranské ulici byla hodně dramatická

9. července 2021 18:07 , aktualizace sobota 10. července 11:45

Městská policie Sebevraždy Záchrana života

     Včera kolem jedenácté hodiny dopoledne vyjížděli strážníci, policisté i záchranáři do Malostranské ulice v Plzni. Zde totiž rodinní příslušníci oznámili, že se mladý muž zamkl v bytě a chce spáchat sebevraždu. 
     Na místo jako první dorazili strážníci, kteří pomocí skládacího žebříku a speciálních planžet na otevírání plastových oken vnikli do bytu, kde museli ještě vyrazit dveře pokoje, aby se k muži dostali. Podle informací přímo z místa nalezli strážníci muže vkleče na zemi, kolem něj leželo několik nožů a muž se právě jedním z nich řezal po zápěstí.
     Strážníci na muže řvali, ať okamžitě nůž pustí, jenže muž reagoval nepřítomným pohledem a nožem s dlouhou čepelí zamířil na prvního ze strážníků, ten nezaváhal a nůž mu pohotově vykopl z ruky. Následně proti muži, který se stále snažil vzít si život a se strážníky bojoval, museli použít donucovacích prostředků, konkrétně sražení k zemi, zakleknutí a přiložení služebních pout.
     Poté byl jednadvacetiletý muž předán do péče záchranářů, kteří ho v doprovodu strážníků transportovali nejprve na chirurgické oddělení k zašití řezné rány na ruce, a poté na psychiatrické oddělení k dalšímu vyšetření.


 


TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost