Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Vandalismus v Plzni

Posekané stromy na Slovanech i rozkopané koše u ZOO

4. ledna 2022 16:38 , aktualizace 16:41

Městská policie Vandalství Zadržení pachatele

     Opravdu podivně zahájil nový rok muž, kterého si 1. ledna časně ráno všimla hlídka strážníků na Slovanech ve Francouzské ulici. "Podezřelý muž přímo před zraky strážníků několikrát udeřil kovovým nástrojem do kmene stromu," popsala tisková mluvčí městské policie s tím, že muž okamžitě, jak spatřil strážníky, pokusil se za strom schovat.
     Strážníci muže samozřejmě zajistili a zjistili, že to, co po jejich zpozorování zahodil na zem, byla jakási napodobenina historické sekery. "Přestože strážníci muže přistihli a úderům od sekery odpovídalo i poničení kmene stromu na místě, pětatřicetiletý Plzeňan popíral, že poškození způsobil," uvedla tisková mluvčí strážníků a dodala, že záležitost bude postoupena k dořešení správnímu orgánu. 

     Podle našich informací bylo po silvestrovské noci na Slovanech poničeno více stromů, jejich poškození ale naznačuje použití jiného, ostřejšího nástroje.  

     Poškození stromů na Slovanech ale není zdaleka jediným vandalským činem, ke kterému v prvních hodinách nového roku došlo. 
     Před čtvrtou hodinou ráno si například trojice mladíků procházející směrem od Plzně na Radčice kolem plzeňské zoologické zahrady začali dokazovat svou "mužnost" rozkopáváním keramických odpadkových košů na parkovišti.

     V tomto případu po vandalech pro podezření ze spáchání poškozování cizího majetku pátrá policie, která zjišťuje veškeré okolnosti a mimo jiné také vyhodnocuje kamerové záznamy. 

     Pokud by někdo k tomuto případu měl relevantní informace a mohl napomoci jeho řádnému objasnění, policie žádá, aby se obrátil na obvodní oddělení policie na Vinicích, které má případ na starost.

   Foto MP a čtenáři

 


 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost