Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Se světlicí v obličeji spadl pod taxík, šplh po kašně, hořící večeře a další

Pojďte se podívat, jak vypadal Silvestr v Plzni očima záchranných složek

1. ledna 2023 11:54 , aktualizace 12:13

Alkohol Cizinci Hasiči Napadení Záchranáři

     Letošní oslavy konce roku v Plzni bezesporu patřily k těm nejklidnějším za posledních několik let, čímž samozřejmě ale nechceme říct, že by byly úplně bez problémů. Pojďte se na některé zásahy záchranných složek podívat podrobněji.

Spinkali zatímco trouba vesele hořela

     Po desáté hodině večer vyjížděli hasiči k nahlášenému požáru v Nerudově ulici v Plzni. Po příjezdu na místo se ale ukázalo, že nejde o požár bytu, jak se svědci při pohledu na dým vycházející z okna domu domnívali, ale pouze o kulinářské umění několika velmi opilých Ukrajinců. Ti totiž znaveni alkoholem usnuli, zatímco jim v troubě hořela večeře.
     Hasiči muže z domu vyvedli, vynesli na ulici pekáč s čímsi zcela zuhelnatělým a silně zakouřené prostory poté odvětrali přetlakovou ventilací.

Půlnoční oslavy

     I oslavy příchodu prvních minut roku 2023 byly daleko klidnější než v předchozích letech. Samozřejmě nejhlasitější byly na náměstí Republiky, kam dorazilo kvůli velmi teplému počasí veliké množství lidí a samozřejmě nechyběly excesy zapříčiněné přemírou vypitého alkoholu.
     Krátce po půlnoci se například muž vyškrábal na vrcholek kašny Chrtice, následně měl problém se z ní dostat a dolů mu musel pomoci kamarád. 
     Velké štěstí měl mladík, který se s kamarádem bavil přestřelkou světlicemi. Oba nepříliš chytří mladí muži po sobě stříleli římskými svícemi, což je papírová tyč vypouštějící rychle po sobě světlice. Jeden z mladíků schytal zásah světlicí přímo do obličeje a poté vevrávoral přímo před kolem jedoucí taxík, který ho nabral na kapotu a poté srazil na zem. Naštěstí i toto skončilo pouze pár modřinami.

Rvačky, bitky, pošťuchovačky

     Samozřejmě nechyběly ani rvačky. Městská či státní policie jich za noc v Plzni řešila desítky, za dobrou zprávu ale bezesporu považujeme, že podle mluvčí záchranné služby ani v jednom případě nedošlo k těžkému zranění.
     K jedné ze rvaček došlo například krátce po půlnoci na náměstí Republiky u kašny Velbloud, kde hádka kvůli mezi lidi odpálené rachejtli vygradovala ve vzájemné napadení staršího páru a páru středního věku (ve videu vidíte výbuch, následnou šťouchanici a poté přibíhající strážníky). Bojující skupinku od sebe strážníci odtrhli dříve, než došlo ke zranění, ale protože starší muž kvůli ztracenému naslouchátku trval na podání trestního oznámení, převzali si celou věc k dořešení policisté. 
     Záchranáři vyjížděli celkem šesti případům, kdy byl někdo ve šťouchanici zraněn.
     Samozřejmě vždy hrál hlavní roli alkohol.


Požáry

     I hasiči měli v Plzni silvestrovské oslavy až neobvykle klidné. Mimo výše uvedené přespříliš grilované večeře zasahovali pouze u hořících popelnic, kontejnerů či krabic od pyrotechniky a v jednom případě u požárů tůjí, které vzplanuly v ulici K Merfánům.


KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.