Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požáry, zranění od pyrotechniky, pád do ohně, útěk opilého řidiče Borským parkem či zásah policie v hotelu

Jako každoročně vám přinášíme velký přehled toho, co záchranné a bezpečnostní složky během silvestrovské noci řešily

31. prosince 2023 19:48 , aktualizace pondělí 1. ledna 12:09

Hasiči Městská policie Policie Speciály Záchranáři

Partner článku – Express servis


     Jako každoročně vám přinášíme velký přehled toho, co záchranné a bezpečnostní složky během silvestrovské noci řešily:

Záchranáři

     Záchranáři napříč celým Plzeňským krajem měli v průběhu silvestrovských oslav pochopitelně napilno. "Od půlnoci do sedmé hodiny ranní jsme zasahovali u sedmdesáti událostí. Většina zásahů byly úrazy různého charakteru od těch vážnějších až po banální, jako například natržený ret, napadení a potyčky, to vše v souvislosti s požitím alkoholu. Samozřejmě jsme řešili i události interního charakteru, ke kterým záchranáři vyjíždějí každý den. Došlo i ke třem zraněním od pyrotechniky, která vyžadovala převoz a další ošetření v nemocnici," uvedla nám mluvčí záchranářů.

Letečtí záchranáři

     "Od osmi hodin včera ráno až do dnešního rána jsme měli osm aktivací," doplnila mluvčí leteckých záchranářů s tím, že letěli například do Pňovan k pádu ženy do ohniště, kdy tato utrpěla popáleniny a musela být letecky transportována na popáleninové centrum do Prahy. Ostatní vzlety pak byly především k různým zdravotním kolapsům.

Hasiči Plzeňského kraje

     Hasiči mají tuto noc za sebou velké množství zásahů, od těch malých, kdy hasili hořící popelnice, kontejnery či opuštěnou zábavní pyrotechniku, až po ty větší.
     Vše začalo již v šest hodin večer požárem na rohu Palackého náměstí a sadů Pětatřicátníků v Plzni vedle Nové scény Divadla J.K. Tyla nahlášen požár domu. Podrobnosti o tomto zásahu naleznete v samostatném článku:

Požár v centru Plzně

Požár v centru Plzně

31. 12. 2023, 18:44, aktualizace 31. 12. 2023, 19:44

Všechny záchranné složky v tuto chvíli zasahují u Nové scény DJKT

      "Odpoledne jsme zasahovali u požárů popelnic, kontejnerů či odpadkových košů. K tomu ještě požár menšího stavení v centru Plzně. Později jsme hasili dřevěnou kůlnu v Přívozci u Blížejova. K jedenácté hodině večerní jsme měli za sebou jedenáct výjezdů k požárům odpadu, šlo o kontejnery, popelnice, odpadkové koše, či zbytky po zábavní pyrotechnice.

      V první hodině nového roku jsme měli v kraji pouze čtyři výjezdy. Jednou jsme vyjeli do Zbůchu, kde se původně hlášený požár kůlny ukázal být jen zakouřeným prostorem. Dále jsme řešili hořící strom v Záluží nebo třeba požáry zbytků pyrotechniky na plzeňském náměstí Republiky," uvedl mluvčí hasičů.

     Od jedné hodiny do osmi ráno jsme hasili pět požárů odpadu, které zažehla zábavní pyrotechnika. Největší škodu oheň napáchal ve Zbiroze. Zkáza dvou kontejnerů na tříděný odpad vyšla na čtyřicet tisíc korun. Ve Vstiši také hořela neobývaná maringotka," dokončil mluvčí hasičů.

Hasiči Karlovarského kraje

     "Po velmi náročných vánočních svátcích mají za sebou hasiči v našem kraji klidnou silvestrovskou noc. Od půlnoci do dopoledních hodin zasahovali u sedmnácti událostí, z toho bylo šestnáct požárů. V jednom případě se jednalo o požár vraku auta, zbytek byly požáry odpadu, a to buď na volném prostranství, což byly zpravidla hořící zbytky zábavní pyrotechniky ponechané bez dozoru, nebo požáry odpadu v kontejnerech," sdělil nám mluvčí hasičů Karlovarského kraje. 

Policie a městská policie

     Policisté a strážníci v průběhu noci řešili větší množství událostí od těch nejméně závažných, jako byla například kuriózní krádež džbánu piva trojicí mužů na čerpací stanici MOL v Borské ulici, přes různé potyčky a rvačky, kdy například u pomníku "Díky, Ameriko!" na Americké třídě žena napadla při hádce muže lahví nebo došlo k vzájemným fyzickým napadáním na náměstí Republiky.
     "V Plzeňském kraji jsme během Silvestrovské noci přijali od 20 hodiny do 7 hodiny ranní okolo 130 oznámení. Zpravidla se jednalo o běžný nápad, který nevybočoval ostatním dnům jako například rušení nočního klidu, dopravní nehody, fyzické potyčky bez vážnějších následků a další," uvedla nám mluvčí policie Plzeňského kraje.

 Policisté mimo jiné také řešili zadržení zfetovaného muže v hotelu Central, v němž personál poznal zloděje specializujícího se na vykrádání hotelů a chybět bohužel nemohli ani opilí řidiči.

     Podrobné články k závažnějším případům připravujeme a budeme vydávat v průběhu dnešního dne.

      "V rámci Karlovarského kraje byl na silvestrovskou noc posílen běžný výkon služby. Policisté se zaměřili především na zajištění bezpečnosti osob, dodržování veřejného pořádku a na dohled nad silničním provozem.
     V době od nedělního ráno až do 1. ledna sedmé hodiny jsme přijali 228 oznámení na lince tísňového volání. Ve srovnání s posledními silvestrovskými oslavami bylo přijato ve stejném časovém období o zhruba 30 oznámení více.
     Policisté během silvestrovských oslav vyjížděli nejčastěji k domácím sporům, rušení nočního klidu a drobným šarvátkám. V několika případech také asistovali kolegům z Hasičského záchranného sboru.
Během silvestrovských oslav došlo také k několika dopravním nehodám, které se naštěstí obešly bez vážného zranění," doplnil informace mluvčí policie Karlovarského kraje.

    


Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.