Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

V Plzni nedaleko místa dosud neobjasněné vraždy byl v noci nalezen mrtvý muž

Druhá smrt prakticky na stejném místě během několika měsíců

28. února 2023 08:17 , aktualizace 09:41

Sebevraždy Smrt

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou byl na tísňovou linku 112 oznámen nález muže oběšeného na stromě na okraji parčíku u křižovatky ulic Edvarda Beneše a Samaritské v Plzni. 
     Na místo samozřejmě okamžitě vyjeli policisté a záchranáři, kteří tělo nalezli a odřízli. Vzhledem k tomu, že na něm již byly patrny jasné známky smrti, záchranáři muži nemohli pomoci a lékař musel konstatovat jeho smrt.

     Policisté uzavřeli místo nálezu páskou, k ohledání těla byl povolán koroner a šetření případu si převzali plzeňští kriminalisté.
     „Zabýváme se úmrtím čtyřiatřicetiletého muže, u kterého bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění. V případu byla nařízena soudní pitva,“ uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Podle našich informací měl zemřelý muž bohatou trestní minulost.


     Nedaleko tohoto místa bylo 22. září 2022 nalezeno tělo zavražděného Mariana G, kterého zde zatím neznámý pachatel ubodal. Právě tato vražda je jedinou dosud neobjasněnou vraždou, ke které došlo v loňském roce na území Plzeňského kraje a kriminalisté na jejím objasnění stále ještě pracují.

Muže usmrtila rána nožem vedená zezadu do krku

     V noci ze čtvrtka 22. září na pátek před půlnocí byl v Plzni nalezen zavražděný Marian G. narozený v roce 1974. Jeho tělo bylo nalezeno poblíž Fakultní nemocnice Plzeň Bory v křovinách pod Samaritskou ulicí.
     Když jsme o vraždě informovali původně, nemohli jsme ještě uvést, jak byl Marian zavražděn, abychom nemařili vyšetřování. Dnes již můžeme doplnit, že muž utrpěl několik bodných ran, kdy mu jedna probodla plíci a další, která mířila zezadu do krku, mu přeťala míchu.

     Tělo zavražděného muže měli najít bezdomovci, kteří se v prostoru mezi nemocnicí a Samaritskou ulicí pohybovali. Přesněji řečeno, nalezla ho bezdomovkyně, která se tomto prostoru pohybovala po předchozí hádce s partnerem.


     Mluvčí policie nám tenkrát potvrdila, že při ohledání koronerem byly na těle zemřelého muže zjištěny známky cizího zavinění a dále uvedla, že byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy.

„Pomozte nám prosím!“

     Naši redakci kontaktovala dcera zavražděného muže s prosbou o pomoc. „Prosím všechny, kdo by mohli vědět, proč můj tatínek zemřel, nebo kdo ho mohl zavraždit, aby informace neprodleně předali policii a pomohli tak vraha mého tatínka dopadnout. Naše rodina nechápe, kdo a proč nám ho vzal a tato nevědomost je pro nás doslova utrpením!“ uvedla nám Mariana.

      Po rozhovoru s dcerou zavražděného jsme samozřejmě kontaktovali tiskovou mluvčí policie, která nám uvedla: „Na případu stále intenzivně pracujeme a po pachateli samozřejmě stále pátráme.“


 



 


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.