Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Policie pátrá pachatelích, kteří posprejovali vlaky

Vandalové způsobili škodu za více než sto tisíc korun

22. listopadu 2022 11:10 , aktualizace 11:17

Vandalství

     Policisté v Železné Rudě se zabývají případem posprejování vlakového vagónu, ke kterému došlo v prostoru vlakového nádraží v Alžbětíně v sobotu 19. listopadu.
     "Neznámý pachatel posprejoval barvami železniční vagon nápisem o rozměrech 20 x 1,5 m. Poškozené společnosti tak vznikla škoda za devadesát tisíc korun," uvedla tisková mluvčí policie.
     Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

     Podobným případem se zabývají i policisté v Rokycanech, kde došlo k počmárání dvou vagónů v pondělí 31. října dopoledne.
     "K posprejování mělo dojít v době od 26. října do 31. října. Dosud neznámý pachatel v blízkosti rokycanského vlakového nádraží na dvou nákladních vagónech vytvořil celkem osm nápisů a způsobil tím přibližnou škodu ve výši 24 000 korun," uvedla mluvčí policie.
     Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a případem se dále zabývají.

     Podle trestního zákoníku, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Foto PČR



TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost