Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Velmi mladá dívka na místě zemřela

V Plzni na Masarykovo náměstí došlo před pár desítkami minut k tragické dopravní nehodě

5. října 2021 12:12 , aktualizace 14:10

     Dnes těsně před polednem došlo na Klatovské třídě v Plzni, na úrovni tramvajové zastávky Masarykovo náměstí, k tragické dopravní nehodě, při které osobní automobil Audi jedoucí ve směru do centra smetl chodkyni. Podle svědků velmi mladá dívka přebíhala mimo přechod od náměstí na zastávku, kde snažila dohnat tramvaj.
     Na semaforu pro chodce v tu chvíli podle několika svědků svítila červená a k místu přijíždělo několik vozidel, které jely na zelenou. Vůz Audi jedoucí v levém jízdním dívku narozenou v roce 2006 zasáhl svou pravou přední částí a odhodil ji téměř sedm metrů daleko. 


     K dopravní nehodě vyjížděly všechny záchranné složky, byla zahájena resuscitace, ale dívenka utrpěla rozsáhlá zranění, kterým na místě podlehla. Celý prostor je nyní uzavřen, na místo přijel znalec z oboru dopravy a vyšetřování přebírají kriminalisté. 

     Policie žádá řidiče, aby se tomuto místu pokud možno vyhnuli. Dopravu na místě v tuto chvíli řídí strážníci.

Aktualizujeme, doplněna zpráva policie:

     "Dnes před polednem došlo k dopravní nehodě - střetu osobního vozidla s mladistvou chodkyní, která při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Dle prvotních informací došlo ke střetu mimo vyznačeny přechod pro chodce, kdy dívka směřovala na tramvajový nástupní ostrůvek.
     U řidiče vozidla bylo požití alkoholu před jízdou vyloučeno na místě provedenou zkouškou a negativně vyšel i provedený test na omamné a psychotropní látky. Doprava v místě je omezena, uzavřeny jsou oba jízdní pruhy směrem do centra města. Policisté odklání řidiče tramvajovým pásem. Žádáme řidiče, aby respektovali pokynů policistů a místem nehody projížděli s největší opatrností. Na místě si věc přebírají kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty,"
doplnila informace mluvčí policie.