Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Muž zkolaboval před Úřadem práce

Rychlou zdravotnickou pomoc muži zajistili strážníci

13. července 2022 19:25 , aktualizace čtvrtek 14. července 08:17

Městská policie Záchranáři

     Předevčírem v osm hodin ráno procházela hlídka městské policie Kaplířovo ulicí, když si strážníci všimli před Úřadem práce muže, který upadl nedaleko vchodu do budovy a nemohl se zvednout.
     "Strážníci okamžitě přispěchali muži na pomoc, ale ten trval na tom, že o pomoc nestojí. Řekl, že se mu udělalo špatně a nyní potřebuje vyřídit své záležitosti na úřadě," popsala tisková mluvčí strážníků.
     Jenže stav padesátiletého muže se začal zhoršovat a objevily se u něj příznaky mozkové příhody. Strážníci proto okamžitě přivolali na místo záchranáře, kteří si muže převzali a transportovali ho do nemocnice. "Pacienta jsme s podezřením na cévní mozkovou příhodu transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň," potvrdila nám tisková mluvčí záchranářů.

Pozor na mrtvici!

      Cévní mozková příhoda, lidově označovaná jako mrtvice, mozková mrtvice, cmp, iktus, mozková příhoda či mrtvička, postihuje lidi nezávisle na věku a její hrozba se může týkat každého šestého člověka. Ačkoli ne vždy vede k úmrtí, může zanechat vážné trvalé následky, které postiženému znemožní běžné fungování a jejich náprava je velmi náročná a zdlouhavá. 
      Protože nejdůležitějším faktorem při záchvatu mrtvice je čas, musí být okamžitě rozpoznány příznaky a zajištěna rychlá záchranná služba, která může poskytnou včasnou pomoc ještě před příjezdem do nemocnice.

      Jak poznáte, že postižením je právě mozková mrtvice? Typicky se objeví jeden z těchto příznaků:

  • ochrnutí jedné strany těla
  • bolest hlavy
  • pokles koutku úst a ochrnutí části obličeje
  • potíže s vyjadřováním, člověk působí zmateně
  • jednostranná porucha hybnosti končetin
  • zrakové obtíže jako výpadky zraku a rozmazaný obraz

Tento stav přichází náhle a bez varování například bolestí a může dojít až do bezvědomí.

Foto MP

Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!