Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Zranění opilci, sebevrah, rvačka na náměstí Republiky či souboj se zdí

Vánoční svátky pohledem plzeňských strážníků

27. prosince 2023 19:34 , aktualizace čtvrtek 28. prosince 17:41

Alkohol Městská policie Napadení Záchranáři

Partner článku – Toyota Dolák

Opilec s rozbitou hlavou

     V pátek 22. prosince krátce po půlnoci vyjížděli strážníci na oznámení, že se v Doubravce v jedné z ulic nachází zraněný a pravděpodobně silně podnapilý muž. Hlídka na určeném místě nalezla klečícího muže, který byl poraněn v oblasti hlavy a z ucha mu vytékala krev. Strážníci muži poskytli první pomoc a na místo přivolali Zdravotnickou záchrannou službu.
     "Osmačtyřicetiletý muž se poranil pravděpodobně při pádu, protože se kvůli své opilosti nedokázal udržet na nohou. Dotyčný nadýchal 2,66 promile. Muž byl kvůli bezpečnosti záchranářů doprovázen v sanitním voze strážníky a jeho cesta vedla rovnou do nemocnice," popsala nám tisková mluvčí městské policie. 

Sebevrah na zastávce

     Den před Vánoci vyjížděla hlídka strážníků k muži, který měl sebevražedné úmysly a nacházel se na Slovanech na jedné ze zastávek MHD.
     "Strážníci muže po pár okamžicích skutečně nalezli a ihned se s ním dali do hovoru. Čtyřiapadesátiletý muž byl evidentně rád, že se má se svou situací komu svěřit a se strážníky se ochotně podělil o všechna svá trápení. Přiznal, že si díky své situaci chce sáhnout na vlastní život a ztrácí vůli řešit svůj stav.
     Na muži bylo znatelné, že se posilnil alkoholem, což později potvrdila i dechová zkouška s hodnotou 2,39 promile,"
popsala další výjezd strážníků mluvčí městské policie.
     Dotyčný nebyl v dobrém psychickém stavu, a tak strážníci na místo přivolali záchranáře, kteří muže transportovali do nemocnice, kde se mu dostalo odborné pomoci. 

Štědrý den pro muže začal převozem do nemocnice

     V dopoledních hodinách si hlídka směřující k řešení černé skládky povšimla muže sedícího na chodníku. Strážníci se domnívali, že by mohl být zraněný, takže u něj raději zastavili. "Když kolegové k muži přistoupili, všimli si, že má viditelné krvácející zranění na hlavě a zároveň cítili silný zápach po alkoholu. Muž strážníkům sdělil, že se opil kvůli osobní události v rodině, o které se dozvěděl předešlý den," pokračovala mluvčí ve výčtu událostí.
      Dechová zkouška u devětačtyřicetiletého muže ukázala 2,96 promile, a protože byl zraněný na hlavě, přivolali strážníci na místo záchranáře. 

Dostal kopačky a tak se popral se zdí

     V pondělí odpoledne vyjížděli strážníci do Wenzigovy ulice, kde se podle oznamovatelky měl nacházet muž, který poškozuje fasádu azylového domu Patronus. "Hlídka na místě skutečně uvedeného čtyřiačtyřicetiletého muže našla a o důkazy nebyla nouze, protože měl odřené klouby na ruce a ve fasádě po něm zůstala poškozená a zakrvácená omítka.
     Muž se choval víc než arogantně a své jednání nepopíral. Zeď si vybral jako prostředek léčby svého vzteku po rozchodu s přítelkyní, a ještě se stihl na svůj výkon posilnit alkoholem,"
popsala nám mluvčí strážníků s tím, že dechová zkouška vyšla s výsledkem 2,07 promile.
     Protože byl muž ve stavu značné opilosti a bylo evidentní, že se jen tak neuklidní, byl transportován na protialkoholní záchytnou stanici a ze svého jednání se bude zodpovídat po vystřízlivění. 

Z bytu se ozývalo volání o pomoc a křik

      V úterý v dopoledních hodinách byla hlídka strážníků z Doubravky vyslána na oznámení do jednoho z bytových domů na Rokycanské. Pohotová sousedka strážníkům sdělila, že z bytu vedle ní slyšela někoho křičet.
     "Dveře do označeného bytu byly pootevřené a hlídka z nich zaslechla mužský hlas, který volal o pomoc. V bytě se nacházel dvaapadesátiletý muž, který ležel na zemi a na horních i dolních končetinách měl zaschlou krev. Strážníci pomohli muži posadit se na postel a ten jim sdělil, že předešlý den večer upadl a nedokázal se sám zvednout, protože se léčí s onemocněním páteře, které mu způsobuje částečné ochrnutí končetin a momentálně přestává cítit své dolní končetiny.
     Strážníci na místo samozřejmě přivolali záchranáře, kteří muže převzali a transportovali do nemocnice."

Rvačka na náměstí Republiky

     Včera večer projížděla hlídka městské policie přes náměstí Republiky a povšimla si rvačky, během níž jeden muž útočil na několik dalších. Ve skupině napadených se nacházel i mladý muž, který silně krvácel v obličeji.
    "Kolegové samozřejmě okamžitě zastavili služební vozidlo a rozběhli se ke skupině. Vzhledem k tomu, že agresor dál útočil, použili strážníci donucovací prostředky a muže strhli na zem. Útočník neustále kladl aktivní odpor, a proto mu byla nasazena pouta.
      Na místo souběžně s tím dorazily další dvě hlídky, které se postaraly o zraněného muže a zajistily bezpečný průběh řešení události z důvodu přítomnosti větší skupiny osob. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba, která převzala napadeného muže a současně s ní také státní policie, které strážníci předali spoutaného dvacetiletého útočníka k dalšímu šetření,"
dokončila mluvčí městské policie.

Foto MP

 




























Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.