Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další střet auta s motocyklem

Zraněného motorkáře do nemocnice transportuje vrtulník LZS

12. června 2023 08:38 , aktualizace 08:58

Doprava Nehody Záchranáři


     Dnes po šesté hodině ráno došlo na silnici z Plzně do Nepomuku mezi Zhůří a Měcholupy k vážné dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz s motocyklem.

     Z místa bylo hlášeno zranění motocyklisty a k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného muže. Vzhledem k jeho stavu byl na místo povolán i vrtulník Letecké záchranné služby.

    "Na místě jsme ošetřili muže, motorkáře narozeného v roce 1968. Utrpěl středně těžké zranění a při vědomí byl transportován cestou LZS na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranné služby.

     Okolnosti nehody na místě šetří policisté, provoz je řízen kyvadlově. Vyjádření policie doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Na silnici I/20 před obcí Měcholupy dle prvotních skutečností nedala řidička narozená v roce 1967 jedoucí s osobním vozem Hyundai přednost v jízdě motorkáři narozenému v roce 1968, který jel ve směru od Plzně. Motorkář skočil po střetu v pravém silničním příkopu a utrpěl zranění se kterým byl letecky transportován do nemocnice k lékařskému ošetření.
     Vzhledem ke zranění byl u motorkáře nařízen odběr krve a u řidičky byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají dopravní policisté z územního odboru Plzeň venkov,"
popsala nehodu mluvčí policie.

Foto HZS


O posledním střetu auta s motorkářem jsme informovali naposledy včera večer:

Střet auta s patnáctiletým motocyklistou

      V neděli kolem půl páté odpoledne došlo v Kovčíně, což je obec nacházející se v okrese Klatovy a ležící zhruba v polovině cesty mezi Nepomukem a Horažďovicemi, k dopravní nehodě, během které se střetlo osobní vozidlo s motocyklistou.
     Z místa bylo hlášeno zranění teprve patnáctiletého motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a vzhledem ke stavu mladíka vzlétl z letiště v Líních i vrtulník Letecké záchranné služby. 

     "Mladistvého motorkáře transportujeme letecky se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli nám záchranáři.

     "Motocyklista narozený v roce 2007 a jedoucí bez řidičského oprávnění na motocyklu bez registrační značky a bez schálení technické způsobilosti motocyklu z vedlejší silnice nedal přednost vozidlu tovární značky Volkswagen na hlavní silnici a došlo ke střetu.
      Řidička osobního vozu narozená v roce 2003 měla 
dechovou zkoušku negativní. Motocyklista byl letecky transportován do nemocnice, kde byl nařízen odběr krve, neboť se na místě dopravní nehody dechové zkoušce nepodrobil.
     Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Klatovech,"
 doplnila informace mluvčí policie.


 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.