Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

U vážné dopravní nehody přistával vrtulník LZS

Střet auta s motorkářem uzavřel sjezd na Dobřany, na místě zasahují všechny záchranné složky

15. června 2023 17:42 , aktualizace 18:32

Doprava Nehody Záchranáři


     Dnes po páté hodině odpoledne došlo na sjezdu na Dobřany ze silnice mezi Plzní a Klatovy ke střetu osobního vozu Volvo s motocyklem Harley Davidson s německou registrační značkou.
     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby.

      Profesionální a dobrovolní hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření i likvidaci uniklých provozních kapalin pomocí sorbentu a poskytovali součinnost záchranářům. "Muže, který utrpěl středně těžké zranění, při vědomí letecky transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila nám informace tisková mluvčí záchranářů.

     Silnice byla po dobu zásahu uzavřena.

      Podle policie nedal muž narozený v roce 1996 a jedoucí na motocyklu Harley Davidson přednost protijedoucímu vozu Volvo, který řídila žena narozená v roce 1968. Motorkář utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice, žena vyvázla bez zranění a měla test na přítomnost alkoholu negativní. Tento test u řidiče motocyklu nebylo z důvodu jeho zranění možno vykonat a byl proto nařízen odběr krve v nemocnici.


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.