Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet auta s vlakem - doplněno vyjádření policie

Na místě v tuto chvíli zasahují všechny záchranné složky

9. února 2023 08:36 , aktualizace 11:22

Doprava Nehody Záchranáři Železniční nehoda

     Dnes před sedmou hodinou ráno došlo v Nádražní ulici v Chodové Plané k dopravní nehodě, při které se vlak IC 568 "Západní expres" jedoucí z Plzně střetl na železničním přejezdu s osobním automobilem BMW.

     Z místa bylo hlášeno možné zranění a zaklínění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní.
     Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zajistili místo pro přistání vrtulníku LZS, zatímco záchranáři si do péče převzali dvě ženy z automobilu. Řidička z nehody vyvázla v podstatě bez zranění, starší spolujezdkyně dopadla hůře. 
     Ve vlaku ke zranění osob nedošlo.

     "Na místě jsme ošetřili dvě ženy, jedna mohla být bez zranění ponechána na místě, druhá, přibližně šedesátiletá žena, utrpěla středně těžké zranění a při vědomí byla transportována cestou LZS na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Provoz na trati z Plzně do Chebu byl zastaven a byla zavedena náhradní autobusová doprava.
     Cestující z vlaku IC 568 "Západní expres" byli evakuováni za asistence hasičů do stanice Mariánské Lázně a dále ve směru Cheb použijí ostatní pravidelné vlaky.
     "Z vlaku bylo evakuováno 11 osob. Pro zajištění tepelného komfortu byl na místo povolán autobus HZS z požární stanice Plzeň Košutka a byly povolány DRONY SIT pro zdokumentování místa události," doplnil tiskový mluvčí hasičů.

     Nehodu na místě šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizováno:

     "Řidička narozená v roce 1996 jela společně se spolujezdkyní narozenou v roce 1971 ve voze značky BMW ve směru od Plané na Cheb. V Chodové Plané z dosud nezjištěných příčin vyjela před železničním přejezdem mimo silnici a její vozidlo bylo odraženo na kolejiště. V této době na železničním přejezdu ještě svítilo světlo bílé barvy a závory byly zvednuté.
      Několik minut po této nehodě se na přejezdu rozblikalo červené světlo, spustily se závory a přijížděl osobní vlak. Střetu již bohužel nebylo možné zabránit,"
popsala nám průběh nehody mluvčí policie s tím, že zraněnou spolujezdkyni se z vozu podařilo dostat včas a v době střetu s vlakem již byly obě ženy mimo vozidlo a kolejiště.

     Obě ženy byly podle našich informací Ukrajinky a alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Nehoda je nadále v šetření dopravního inspektorátu Tachov.

Foto HZS

Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.