Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet auta s vlakem, o život ženy nyní bojují lékaři

Ženu museli z vraku vyprostit, resuscitovat a do nemocnice transportovat letecky

24. července 2023 11:01 , aktualizace 12:53

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři Železniční nehoda


      Dnes těsně po desáté hodině dopoledne došlo na železničním přejezdu mezi Běšiny a Nemilkovem na Klatovsku ke střetu osobního vlaku Os 17508 jedoucího z Horažďovic na Klatovy s osobním autem.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění a zaklínění ženy v osobním voze, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní.

     Provoz na trati byl samozřejmě zcela zastaven.
     Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření, zaklíněnou ženu vyprostili z vraku vozu a předali do péče záchranářů.

      "Záchranáři si převzali do péče asi čtyřicetiletou ženu s vážnými zraněními, která musela být na místě resuscitována. Aktuálně je pacientka transportována Leteckou záchrannou službu v bezvědomí a se zajištěnými životními funkcemi na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Podle tiskového mluvčího hasičů ve vlaku cestovalo 21 osob včetně strojvedoucího, kteří při nehodě neutrpěli zranění. Pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava.

     Okolnosti střetu nyní na místě šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     Záchranáři si nakonec museli do péče převzít i strojvedoucího vlaku a jednu z cestujících. "Posádky si na místě převzaly do péče ještě muže a ženu, které oba s lehčími zraněními transportovali do nemocnice v Klatovech," doplnila tisková mluvčí záchranářů.
     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Řidička narozená v roce 1974 jela s osobním vozidlem Ford ve směru jízdy od obce Klatovy k obci Běšiny, na železničním přejezdu nerespektovala světelné výstražné znamení, vjela na železniční přejezd a střetla se zde s vlakem. Při nehodě utrpěla zranění řidička osobního vozidla, strojvedoucí vlaku narozený v roce 1983 a jedna z cestujících narozená v roce 2000.
     Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní, u řidičky osobního vozidla byl nařízen odběr krve. Železniční trať je v tuto chvíli z důvodu šetření uvedené nehody uzavřena."

Foto KP a HZS

 



Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.