Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet motocyklu s autem

Vážně zraněného motorkáře do nemocnice transportuje vrtulník

11. července 2022 17:16 , aktualizace 17:16

Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes před čtvrtou hodinou odpoledne došlo na silnici z Klatov na Železnou Rudu mezi obcemi Čachrov a Jesení k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz s motocyklem.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům s ošetřováním vážně zraněného motorkáře. "Letecká záchranná služba z místa transportuje třicetiletého muže s těžkými zraněními na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1993 jel na motocyklu Ducati po silnici číslo I/27 od obce Čachrov na obec Jesení a na přímém úseku předjížděl vozidlo značky Škoda Fabia, které řídil muž narozený v roce 1960. Vozidlo na křižovatce odbočovalo vlevo na obec Kunkovice a při tom došlo ke střetu s předjíždějícím motocyklem," popsala tisková mluvčí policie.

     Přesná příčina, okolnosti a míra zavinění nehody jsou nyní předmětem šetření, provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče vozu s negativním výsledkem. U řidiče motocyklu vzhledem ke zranění nebylo její provedení možné a byl nařízen odběr krve. 


Stejná příčina nehody byla i u jiné dnešní dopravní nehody:

Vážná nehoda u Plzně

     Dnes před polednem došlo v Letkově, což je vesnice v okrese Plzeň-město ležící mezi Plzní Doubravkou a Starým Plzencem, k vážné dopravní nehodě, konkrétně ke střetu dodávky s osobním vozem.
     Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno zranění minimálně dvou osob a v jednom z vozů bohužel cestovaly i dvě malé děti, k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Dle informací přímo z místa jelo vozidlo Renault od Kyšic ve směru na Starý Plzenec a ve voze s řidičem byla i žena a dvě děti, asi čtyřletá holčička a miminko. Za tímto vozidlem jela ve stejném směru dodávka Mercedes, v které cestoval řidič sám.

     Řidič Renaultu začal odbočovat vlevo do ulice Ke Hřišti, ale bohužel v ten samý okamžik ho již předjížděla dodávka a tak došlo ke střetu obou vozidel. Po nárazu zůstal Renault bez předního kola, zatímco Mercedes narazil do betonové propusti, smetl zábradlí a zůstal převrácený na boku.

     Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali oba řidiče a transportovali je do nemocnice. Hasiči nezapomněli ani na obdarování holčičky plyšovou hračkou dráčka ke zmírnění traumatického zážitku

     Nehodu na místě šetří policisté, zatím můžeme uvést, že oba řidiči měli test na přítomnost alkoholu negativní. 


 



Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.