Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet vlaku s autem

Železniční nehoda si vyžádala dva zraněné a uzavřela trať

14. ledna 2022 12:50 , aktualizace sobota 15. ledna 06:37

Doprava Nehody Záchranáři Železniční nehoda

     Dnes kolem poledne došlo na železničním přejezdu před stanicí Běšiny na Klatovsku k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vlak Os 17510 s osobním automobilem.
     Z místa bylo hlášeno zranění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči ve spolupráci s drážními hasiči zajistili místo události a záchranáři si do péče převzali zraněnou posádku vozu. "Záchranáři z místa transportují muže narozeného v roce 1947 a ženu narozenou v roce 1949 s lehčími zraněními do Klatovské nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů a dodala, že ve vlaku ke zranění osob nedošlo.

      Provoz na trati z Domažlic do Horažďovic je v úseku Nemilkov - Běšiny přerušen, podle webu Českých drah na přibližně dvě hodiny.

      Okolnosti nehody v současné chvíli šetří drážní inspekce a dopravní policisté.

Aktualizace: 

      "Řidič vozu Ford Fiesta narozený v roce 1947 před železničním přejezdem u Běšin přehlédl světelné a zvukové výstražné znamení, kdy vjel přední částí vozidla na železniční přejezd, ale povšiml přijíždějícího vlaku z levé strany, takže zastavil a pokusil se vycouvat, což se mu nepodařilo. Po srážce vozidlo zůstalo mimo železniční trať," popsala tisková mluvčí policie.

      Dechová zkouška byla u řidiče vozidla s negativním výsledkem. Ve vlaku cestovalo pětadvacet cestujících a zatím bez zjištěného zranění.
     Policisté dopravní nehodu dále šetří.


 



Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.