Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Taxikář nedal přednost vlaku, měl pozitivní test na drogy

Policie uvolnila informace k večerní srážce vlaku s autem

11. února 2022 17:57 , aktualizace sobota 12. února 10:17

Doprava Nehody Železniční nehoda

     Dnes po páté hodině odpoledne došlo na železniční trati mezi Plzní a Klatovy v úseku Přeštice – Švihov k železniční nehodě, při které se rychlík R 762 Berounka jedoucí z Prahy do Klatov na železničním přejezdu střetl s projíždějícím vozem.
     Na místo vyrazily všechny záchranné složky včetně drážních hasičů z Plzně.

     Podle prvotních zpráv z místa si záchranáři do péče převzali tři zraněné z auta, ve vlaku ke zranění osob dojít nemělo. Pro více než 40 osob cestujících ve vlaku je nyní zajišťována náhradní doprava.

     Provoz na trati byl přerušen. Podle webu Českých drah by omezení mělo trvat do devíti hodin večer. Vlak R 775 bude v úseku Klatovy – Přeštice a vlak R 760 v opačném směru budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.

Aktualizace:

     "Záchranáři na místě ošetřili dva muže narozené v letech 1980 a 1996 a jednu ženu narozenou v roce 1997. Všichni utrpěli lehčí zranění a byli následně transportováni na akutní příjem Fakultní nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
     "S osobním automobilem Škoda Octavia jel sedmatřicetiletý muž z obce na jižním Plzeňsku a v obci Lužany vjel na železniční přejezd v době, kdy z levé strany jel osobní vlak ve směru od Plzně na Klatovy. Strojvedoucí již nemohl vlak zastavit a došlo ke střetu s vozidlem, které bylo  odraženo na reléový domek. V době srážky bylo u železničního přejezdu v činnosti výstražné zařízení," popsala tisková mluvčí policie a doplnila: "Dechové zkoušky u řidiče vozidla i strojvedoucího byly s negativními výsledky. Test na návykové látky však měl sedmatřicetiletý muž s pozitivním výsledkem. 
Odhadnutá hmotná škoda činí na vozidle 100 000 Kč,  vlaku 250 000 Kč a domku 6 000 Kč."

     Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Srážku vozidla s vlakem dále prověřují policisté z oddělení obecné kriminality pro Plzeň-venkov.  

Foto HZS

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.