Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Stříkačky poházené na dětském hřišti a uspokojující se zfetovaný muž opodál

Je skutečně naše společnost proti chování obdobných osob zcela bezzubá?

4. května 2023 16:45 , aktualizace 19:49

Drogy


     Obyvatelé Plzně s malými dětmi mají v poslední době čím dál větší strach vyrazit na dětské hřiště kvůli bezohledným narkomanům odhazujícím použité injekční stříkačky kdekoli je napadne. Po případu zranění malé holčičky o jehlu injekční stříkačky, o kterém jsme informovali v článku 
Holčička se v mateřské školce poranila o injekční stříkačku narkomana, se není čemu divit a situace se bohužel stále rapidně zhoršuje.

Úterý

     Na další takovou velmi nebezpečnou situaci nás upozornil čtenář, který v úterý 2. května v podvečer vyrazil se svou malou dcerkou na dětské hřiště v Přeštické ulici ležící mezi plzeňským zimním stadionem a vlakovou zastávkou. Zde jim při hře míček zapadl za sníženou část zdi hřiště, a když pro něj chtěl muž zídku přelézt, čekal ho odporný nález. Hned za zídkou totiž společně s množstvím dalšího odpadu leželo několik poházených použitých injekčních stříkaček, ke kterým se samozřejmě snadno mohlo jakékoli dítě z hřiště dostat.

     Muž na místo okamžitě přivolal hlídku strážníků, která ale bohužel podle zákona nesměla na sousední soukromý pozemek vstoupit a stříkačky bezpečně zajistit. Strážníci proto alespoň sníženou část zdi zajistili deskou a policejní páskou.

Středa

     Následující den strážníci opět vyrazili na místo a pečivě ho prohledali. Bohužel přímo na hřišti v křoví nalezli dvě použité injekční stříkačky, které samozřejmě okamžitě zlikvidovali.
     Dále strážníci zkontrolovali provizorní zabezpečení plotu a zahájili jednání s majitelem sousedního pozemku o odstranění skládky a řádného zabezpečení plotu.

Čtvrtek

     Strážníci na toto dětské hřiště vyrazili i dnes. Stříkačky sice tentokrát nenalezli, ale na přilehlém vlakovém nádraží objevili narkomana, který si před maličkou chvílí aplikoval dávku pervitinu. Takzvaný "nájezd" účinků drogy si pak mladý muž užíval tak, že si na peronu mezi lidmi čekajícími na vlak lehl pod lavičku a s rukou pod kalhotami v rozkroku si zřejmě dělal dobře.

     Obě strážnice narkomana z nádraží vykázaly, což je ale bohužel jediné co mohly udělat. Jednání muže se totiž dalo kvalifikovat pouze jako přestupek a pokutovat bezdomovce je účinné asi jako pověstné házení hrachu na zeď.

     Je tristní, že naše společnost je proti chování obdobných osob evidentně zcela bezzubá.


 


Pdigital

Orientujeme se na výkonnostní kampaně a budování značky na sociálních sítích. Naší expertízou jsou PPC kampaně a správa sociálních sítí (obsah i výkonnostní kampaně).